onsdag, november 08, 2006

Böglobbyn

Har precis sett första avsnittet av SVT:s Böglobbyn. Tänkte skriva en lång och nyanserad recension men jag vet inte om jag orkar. Stolpar upp några spontana punkter i alla fall.

  • Gud så uppfriskande med ett program som ser saker ur nåt annat än normperspektivet.
  • Jag förstår kritiken om att bögar framställs som okontrollerbara sexgalningar. "Även om vi försvinner från ett ställe dyker vi upp nån annanstans, som maskrosor i asfalten." Som om alla bögar har en "jag-måste-ha-sex-offentligt-drift". Nja.
  • Men jag håller med Tomas som skriver "Märkligt att de trodde att deras historia skulle berättas. De borde ju veta att vi alla är olika. Att det finns olika sanningar. Och många kände nog till att crusingen är en egen sanning. Den gäller inte alla. Men den gäller."
  • Men att välja cruising som ämne till första programmet? Provocerande... Vilket väl är tanken. Men också farligt. Alienerande.
  • Smyga i skogar känns så åttital. Nu finns internet!
  • Slutet, där dom besöker Bögatan i Göteborg, var det roligaste jag sett på länge.
  • Sverker Åström rockar fett.
  • Vad gör Olle Palmlöf i det där programmet? Nåja, trailern inför del 2 rättfärdigar väl mer hans insats.
  • Stumfilmen var fantastisk.
  • Nu väntar jag på ett gediget flatprogram.
Andra bloggar om: , ,

Inga kommentarer: