fredag, december 15, 2006

Lucka 15 - Älskade nostalgimusik

Jag gillade nostalgi-TV-listan, och nostalgibegreppet är värt att bredda lite. Dessutom blev jag lite inspirerad av min värmande musiklista, så varför inte lite nostalgimusik? Dagens lucka avnjuts kanske bäst om man har vissa referenspunkter gemensamma med mig - man bör till exempel vara född 75-85 eller så, och kanske vara mer åt pojkbandshållet än MC Hammerhållet.

Dagens julkalenderlista: Nostalgimusik som du kanske glömt - eller förträngt - eller vårdar ömt i ditt hjärta och fortfarande lyssnar till i smyg.

1. New Kids On The Block. Dom kunde sjunga OCH dansa. Och så var dom snygga. Jag var elva år och dödligt förälskad i Jonathan Knight.2. Bryan Adams. Tryckarlåten nummer 1.


3. Ebba Grön. "Die Mauer" var vår klasslåt, vi sjöng den jämt. Den här har man dansat till några gånger också.


4. Twisted Sister. Älskade den här låten. (Fast jag trodde dom sjöng "We're not gonna take it, no, we ain't gonna take it, we're not gonna take it, Ellinor!)


5. White Lion. Den här låten tyckte jag var världens bästa när jag var 13. Hjälp.


6. Marky Mark. Han var lillebrorsa till Donnie i NKOTB. Bara det var värt att trycka på "record" på videon för.


7. East 17. Dom kunde inte tävla med New Kids, inte heller med Take That, men nån dunderhit hade dom allt.8. 4 non blondes.


9. Richard Marx. När jag fick välja vilken låt jag ville från jukeboxen på fotbollscupen i Örnsköldsvik valde jag den här.


10. Tommy Nilsson och Tone Norum. En annan klassiker med Tommy hittar du här.

Bubblare: Kriss Kross, Dia Psalma, Culture Club, Dr Alban, Midi Maxi och Efti, Leila K, Anki Bagger, Troll, Haddaway, Army of lovers, Uggla och Just D.
Listan känns inte helt komplett. YouTube har vissa brister när det gäller obskyr svensk pophistoria. Jag hittar till exempel inte The Pinks eller Niklas. Men men, man kan inte begära allt. Jag har ändå nämnt så många och glömt ännu fler.

4 kommentarer:

lillavild sa...

ååååhh east-17! kärlek. dreglade över han i rutiga kepan.

Anonym sa...

"Det var bättre förr i tiden" är kanske inte det som förväntas (eller över huvud taget accepteras) komma från en 18-åring men även sådana har hunnit leva en liten stund och med klassiker som East 17, Bryan Adams och Richard Marx så var det faktiskt bättre förr i tiden. Eller kanske enklare. Jag tror det är två ord som ofta kan krocka med varandra.

Tack för nostalgitrippen.

Hjälp på traven för att uppfriska minnet; Sinead O'Connor - Nothing Compares 2 U. Softa grejer det där alltså.

s.c sa...

heter den där låten värkligen die mauer med ebba grön?

Sara Ödmark sa...

s.c: Nej, låten som du kan lyssna på är förstås "Staten och kapitalet". Jag menade bara att Ebba Grön var en nostalgigrupp för mig - vi sjöng alltid Die Mauer i klassen.
Men jag hittade inte Die Mauer, så det fick bli den här som vi brukade dansa till istället. Sorry om jag var otydlig.