tisdag, december 26, 2006

Svenska ord och legender

Fick en av filmboxarna från AB Svenska Ord i julklapp och har förgyllt annandagen med "Mannen som slutade röka" och "Sopor".
Kan man sakna en person man aldrig har träffat? Ni förstår, jag saknar Tage Danielsson så väldigt.
Det känns som om det finns ett stort stort tomrum efter honom.

Det var roligt att se extramaterialet också, även om det var en hafsigt ihopsatt, spretig dokumentär med osedvanligt usla intervjufrågor. Skandal att inte förvalta ett sådant tillfälle och möten med sådana legender (Per Åhlin, Gösta Ekman, Mona Haskel m fl.) bättre.

Apropå möten med legender så träffade sambon Hasse Alfredson en gång. Det var i ett jobbsammanhang, och för att göra en lång historia kort var det väldigt, väldigt struligt och saker och ting hade dragit ut på tiden och Hasse hade fått vänta och ryktet gick att han var sur och vresig, och mitt i kaoset skickades sambon för att ta hand om Hasse och installera honom i en studio där han skulle få vänta ännu längre. Med svetten i pannan gick sambon fram till denna grånande herre som såg aningen bister ut och sträckte fram handen och sa:
- Ja, eh, hej hej Hasse ursäkta ursäkta Peter heter jag.
Varpå Hasse Alfredson blixtsnabbt och ytterst gladlynt replikerar:
- Nämen serdu det är väl inget att be om ursäkt för!

2 kommentarer:

Anonym sa...

Underbart! Vilka legender de är/var, båda två, Hasseåtage. Blir rätt avis på sambon, (trots att det var en stressig situation)

God fortsättning!

ps. Din blogg är hur-skön-som-helst!

Sara Ödmark sa...

Jag beställde genast filmbox nummer två, och ska vältra mig i Hasseåtageklassiker i veckor framöver. Men när kommer Fröken Fleggmans mustasch på dvd, det undrar jag...

God fortsättning själv!

Och tack! Jag länkar till dig förresten, hoppas det är OK.