måndag, januari 22, 2007

Det där med sprängd anka kanske är en säkerhetsåtgärd

Läste ni historien om den skjutna ankan som överlevde i ett kylskåp i två dagar? När jägarens fru öppnade kylskåpsdörren tittade den plötsligt upp på henne. Frun fick panik och såg till att ankan hamnade på djursjukhus där den nu vårdas för skador på vinge och ben.
Vad säger man om det? Hej, jag skulle vilja presentera dig för min kompis dubbelmoral...?
Först skjuter de den. Sen lägger de den i ett kylskåp i två dagar. Sen tänker de (förmodligen) plocka, tillaga och äta den. Då - ett möte av blickar - vips! Iväg till dyrt djursjukhus för bästa möjliga omvårdnad.
Det får mig osökt att tänka på historien om Reinfeldt, Bush, en gris och en kalkon.

5 kommentarer:

r igg sa...

För att citera ur en blogg jag läste i morse; "En kompis sa att han äter allt som saknar intelligent blick". Och jag tycker att expressens rubrik var en höjdare på storyn om ankan i frysen: "Död anka överlevde två dagar i frysen", öh... död, dödare, dödast? var den bara lite död?

Sara Ödmark sa...

Smådöd kanske. Lite smygdöd. Snacka om nära-döden-upplevelse. Kanske trodde ankan att kylskåpslampan var ljuset i tunneln?

Anonym sa...

Ja jag håller med dej, det stinker av dubbelmoral. Men frågan är ju bara hur jägaren kunde undgå att det var död, & dessutom skjuta så förbannat illa. :o

Anonym sa...

Hahaha!
Den där historien ger jag bums till min man.
Hoppas att inte älgen från älgjakten återuppstår...

Tack för att du tittade in hos mig. Återkommer hit!

Eva sa...

Haha, jag kom faktiskt också att tänka på Reinfeldt och lilla grisen när jag hörde om ankhistorien. Kändes som att de platsade i samma aprilskämtsfack.