torsdag, januari 04, 2007

Vem skulle då dekorera, laga mat och vara behagfull?

Aftonbladets toppartikel just nu handlar om Nancy Pelosi, som när hon ikväll svär eden som amerikanska kongressens nya talman blir den första kvinnan på posten någonsin.

Under artikeln finns en fråga: "Är det för få kvinnliga toppolitiker i världen?" I skrivande stund är ställningen ca 70-30, med drygt 13000 röstande. Det kan ju tyckas vara en ganska stor seger för ja-sidan.
Med de exakta siffrorna innebär det att 3989 personer har klickat nej. Nej. Det är alldeles lagom, eller för många kvinnliga toppolitiker i världen. Det tycker tretusenniohundraåttionio personer.

(Kuriosa: Nancy Pelosi tillhör enligt Aftonbladets artikel den liberala falangen av det demokratiska partiet. Hon är för abort, homoäktenskap och motståndare till kriget i Irak. En av Pelosis hjärtefrågor är att införa nya regler mot korruption. Den förra kongressen, som dominerades av republikaner, har hon kallat ”den mest korrumperade i historien”, skriver TT.)

3 kommentarer:

Aronson sa...

...vilket bara visar att man inte ska lita på sånadäringa nätundersökningar. Som trots det är väldigt roliga att klicka i. Fast jag brukar alltid tala sanning...

=)

Sara Ödmark sa...

Förmodligen har du rätt! Det finns alltid en massa anti-människor som bara måste klicka tvärtom.

Mattias S sa...

BÖGARNA!