onsdag, januari 31, 2007

Har du rätt jobb?

På allmän begäran: Här hittar du ett test som ska avgöra i vilken yrkeskategori du passar in. Jag är lite skeptisk eftersom jag först blev polis och sen lärare, och känner inte riktigt igen mig i det. Fast polis-motiveringen var egentligen klockren: "Du drivs av nyfikenhet och upptäckarlusta och har lätt att sätta dig in i andras problem."

Hittat via The Anton.

5 kommentarer:

Anonym sa...

Oj! jag blev läkare...
Motivering: Du är en pålitlig person som älskar vetenskap, fakta och kallsinnig analys.

Därefter blev jag reseledare??? Och psykolog. Och lärare.
Märkligt. Är jag månne i fel bransch?

Anonym sa...

Hahahaha, tillägg: På grävande journalist stod det 0%.

Sara Ödmark sa...

mymlan: Ah, du gör samma misstag som jag gjorde! De där staplarna står inte för ens eget resultat utan alla andras... Tyckte jag också att det var konstigt eftersom min polis-motivation stämde toppen in på grävande journalist... Men läkare alltså, wow!

Anonym sa...

jaha... betyder alltså att det där med psykolog och lärare och journalist inte hade med mig att göra? Men alltså läkare, bland det sista jag skulle ens fundera på.
Polis däremot och journalist ligger ju ganska nära varandra i vissa avseenden...

Caroline Hainer sa...

Gjorde ett liknande amerikanskt test och blev först RABBI (trots att ingen av frågorna hade med min religion att göra. Och jag är inte judisk) och på andra plats DJ.