lördag, januari 13, 2007

A walk down memory lane

Jag kanske talar till en väldigt smal publik nu, nämligen de av er där ute som är i precis samma ålder som jag, och som också satt klistrade framför Sköna Söndag för att få er några minuters tecknad film till livs. På den tiden det inte var barnprogram och animerat i sju kanaler samtidigt tjugofyra timmar om dygnet.
Anyway, till er vänder jag mig nu och undrar: SuperTed.
Minns ni?När vi ändå är inne på animerade barnprogram för hundra år sen så kan man ju också nämna Il était une fois, eller på svenska: Det var en gång. Det fanns tre olika, en för rymden, en för människokroppen och en i historia. Någon som minns dem?Mer om nostalgi-TV har jag skrivit bland annat här, här och här.

4 kommentarer:

lillaEgo sa...

Iofs minns jag längre än så men jo, jag kommer ihåg Super Ted, Bumbibjörnarna, Snorklarna och vad de nu hette på 80-talet.
:)

Béatrice Karjalainen sa...

Klart man minns "Det var en gång" :-)

Anonym sa...

Ja! Nu börjar Superted komma tillbaka till mitt minne. Tror att det var en av de första VHS-filmer jag fick hyra som väldigt liten. Den och Krambjörnarna. Det var en gång-filmerna tror jag att vi fick se i skolan och det var nog de bästa dagarna på lågstadiet.

Anonym sa...

"Det var en gång" följde jag slaviskt! Hur bra som helst. Och på den tiden var det liksom den SMARTA animerade serien. Man lärde sig saker. Annars var det mest "Scooby Doo" jag såg fram emot i animerat-kategorin, när jag var liten. Sommarlovsmorgon ... Jullovsmorgon ... I too am a sucker for walks down memory lane!