söndag, februari 11, 2007

Ola, O-la-la

Klockan är mycket och det har varit en lång dags färd mot natt, men jag måste hinna säga två saker om det här:
1. The Ark. Vad säger man? Ola Salo. Han kom som en tjuv om natten och stal mitt hjärta och hade sen fräckheten att hänga det runt halsen och visa upp det för hela Sverige. Men Ola my darling, jag förlåter dig allt. Vinner ni inte i Globen så äter jag upp Kristian Luuk.
2. Marie Lindberg. Före kvällens delfinal hade jag tippat henne till andra chansen, men när jag hörde Göteborgspublikens varmaste applåder förstod jag med ens vartåt det barkade. Hon var söt, låten var fin, men framför allt var det alla askungesagareferenser och livet-är-en-schlager-jämförelser som fick TV-publiken att ringa som galningar och rösta på lärarinnan från Munkedal. Vem kan motstå den storyn? Och själv är hon ju bedårande. Det känns lite för mediedrevskapat för att jag ska kunna njuta till 100 procent, men jag unnar henne verkligen den här upplevelsen.

Andra bloggar om: , , ,

7 kommentarer:

Anonym sa...

med så mycket härliga referenser till queen i allmänhet och freddie mercury i synnerhet kunde jag inte annat än gilla det. och skollärarinnan, jag gillar låten skarpt!

Fredrik Westerlund sa...

1. Ola Salo har varit nära att snatta mitt hjärta förr, men det var först som schlagerdiva - melodifestivalen behöver fler divor! - han fick fritt fram att lägga rabarber/embargo på vad han hittar i min bröstkorg.

2. Jag köpte hela askungesagan med mediedrev och allt, och grät som ett barn när Marie Lindberg gick vidare till Globen.

Vidare var Luuk bra igen, men inte fullt lika vass som i första deltävlingen, eller? Jag ser fram emot en uttömmande rapportering nästa vecka.

Aradil sa...

Verkligen välförtjänta vinnare igår. Tyckte att The Arks låt var så där när jag lyssnade på nätet, men den växte verkligen med framförandet. Ola är grym!

Gillar faktiskt Trying to Recall och då får jag ändå säga att jag inte har tänkt särskilt mycket på hela askungegrejen (läser knappt tidningarna, det är väl därför det undgått mig).

Darling sa...

Herregud, e jag den enda i Sverige som slutat titta på schlagerfestivalen?

Mia sa...

Öh...
Marie Lindberg.
Som musiker med känsliga öron, tyckte jag att hon sångmässigt låg snett nästan hela tiden. AJ, AJ vad det skar sig.
Synd, för låten var det väl inget större fel på. Kanske någon annan skulle framfört den....
Men, men... det var väl en fin saga.

Sara Ödmark sa...

freddi: Jag tyckte nog att Luuk var nästintill lika bra. Kanske inte helt på tå när det gäller mellansnacket, men "björnen sover" med lustans lakejer slår det mesta.
signatur J: Nä, det tror jag inte. Tittarsiffrorna är bra, men nio miljoner har dom inte riktigt kommit upp i än.
mia: I vissa partier var det smärtsamt falskt. Men jag tror hon tog hem några poäng på det också, absurt nog, eftersom det var så uppenbart hur sjukt nervös hon var. På det stora hela tyckte jag hon klarade sig bra.

AnnCharlott sa...

Jag vill verkligen se the Ark i Helsingfors! Ska man dessutom tänka taktiskt så tror jag de har en hygglig chans att ta hem hela eurovisot.