onsdag, februari 14, 2007

Så blir din blogg en succé 2

Ett bloggprojekt från NPW.
25 tips om hur du får besökare till din blogg (utan inbördes ranking)
1. Posta dina inlägg på sociala bokmärkessidor som till exempel Digga.se och Farskpressad.se.Tips från: Mikael
2. Rösta på andra artiklar och skaffa dig vänner på de sociala bokmärkessidorna. På så sätt kan ni rösta på varandras inlägg och på detta sätt få bättre exponering. Tips från: Nani (tipsade om punkt 1 och 2).
3. Länka med passande och relevanta ord till andra bloggar i dina bloggposter. Ger du trafik till andra bloggar så ger det oftast trafik tillbaka. Tips från: Alter Ego
4. Att vara en aktiv bloggläsare själv och kommentera mycket. På detta sätt exponerar du din adress, skapar inlänkar och stimulerar till meningsutbyte. Tips från: Simon.
5. Skriv något som intresserar och engagerar läsarna. Johan påpekar att detta är avgörande för om någon vill prenumerera på ditt RSS-flöde och om du ska få återkommande besökare.
6. Använd “rätt” taggar/etiketter till dina blogginlägg.
7. Registrera bloggen på bloggportaler.
8. Skaffa bloggvänner som är aktiva.
9. Byt länkar med andra sidor.
10. Pinga! Det finns många olika pingtjänster och genom att underätta dem om när du har skrivit något nytt så blir det lättare att hitta till just din blogg. Tips från: Ebitmanagement (tipsade om punkt 4, 5, 6, 7, 8, 9 och 10), Johan (tipsade om punkt 5, 6 och 10).
11. Blogga i ett bloggnätverk som till exempel Aftonbladets bloggtjänst. Fältet där man kan läsa rubriken på de senast skrivna inläggen gör att andra bloggare i samma bloggnätverk lättare hittar till dig. Tips från: Antonia
12. Skaffa konto hos del.icio.us (om du inte redan har) och använd funktionen “daily blog posting” som skapar ett automatiskt inlägg från de bokmärken du samlat på dig under dagen. En jämn ström av inlägg brukar påverka besöksstatistiken i positiv riktning. Läs mer här: http://del.icio.us/settings/$USERNAME/daily (byt $USERNAME mot ditt del.icio.us-id). Tips från: Magnus
13. Uppdatera din blogg ofta. I bloggarnas värld gäller det ovanliga att kvantitet ofta är bättre än kvalitet. (Självklart är det bra om det finns ett innehåll också).
14. Var kontroversiell, våga säga något. Hitta det unika i det som skiljer dina tankar från andras. Notering: Se även punkt 5 om att skriva om saker som intresserar och engagerar. Tips från: saom (tipsade om punkt 4, 6, 10, 13 och 14).
15. Posta dina länkbeten på internationella sociala nätverkssidor (som tex. Digg.com). Speciellt effektivt för dig som skriver på engelska. Notering: Med länkbete syftas på ett innehåll på en webbplats som är utformat på ett sätt så att det får andra att länka och prata om det. Tips från: Jim Westergren.
16. Var nischad, se till att hålla dig till ditt tema även om du känner att du har blogg-torka.
17. Skriv en pressrelease/kontakta tidningarna, om du har en bra grej (eller halvbra grej) på gång är tidningarna ofta mer välvilliga än man kan tro.
18. Tillverka nyheter, om du inte har något intressant att skriva om, gör något intressant själv och blogga om det.
19. Tveka inte att be om backup från andra bloggar, sidor och liknande. Folk är ofta villiga att länka till dig eller skriva om dig om du har intressant material.
20. Skriv bra! Bra text är värt mycket, om det här är begränsande för din blogg så kan du faktiskt gå en kurs eller läsa på lite. Ett tips är att kolla in www.spraknamnden.se. Tips från: Magnus Bråth (tipsade om punkt 16, 17, 18, 19 och 20)
21. Sökmotorer. Anmäl din blogg till Google, Yahoo etc. och se till att optimera dina sidor för att hamna högt upp. Detta är en hel vetenskap i sig…
22. Skriv artiklar där ditt namn och länk finns med och be andra pulicera dem på sina sajter. Det finns många sajter som är villiga att publicera bra material.
23. Se till att din url finns med i signaturen när du diskuterar i forum på nätet (och skriv smarta grejer annars kan det få motsatt effekt).
24. Gör offline reklam. Tryck din webbadress på ALLT! Allt från produkterna till dina paket, kuvert och visitkort, pennor m.m. Saker som folk behåller är kanon eftersom de kommer att se din logga/adress fler gånger. (kanske lite aggresivt men det kommer troligen funka)
25. Starta ett nyhetsbrev. Det gör att de kommer ihåg din sajt. Se också till att det är enkelt att säga upp prenumerationen på brevet om så önskas. Tips från: Håkan Gustavsson (tipsade om punkt 21, 22, 23, 24, 25).

3 kommentarer:

stationsvakt@gmail.com sa...

Jag tycker att mitt tips är bra också.

Anonym sa...

Hej. Så att du också var med i "porjektet".
Kolla in mitt inlägg om Netvibes idag, om du inte redan är användare....

Allt gott & ha det bra

Sara Ödmark sa...

ebitmanagement: Är redan användare! Blev även jag lyrisk när jag först upptäckte det. Nu har jag sett många fler exempel. Härlig utveckling i alla fall.