tisdag, mars 27, 2007

Ja vi elsker dette landet

För övrigt så sällar jag mig till de ganska larviga typer som ofta finner det norska språket oerhört komiskt. Jag kan inte låta bli att småfnissa till dagens nöjesrubriker i norska Dagbladet. Eller vad sägs om "Jada, hun kan riste på rumpa" eller"Eminem og eks-kona skal slutte å krangle".
Så fint. (Uppdatering: DN nöjer sig med att sammanfatta Eminem-storyn i ett ord: Färdigsmädat.)

Jag har också lärt mig ett nytt ord: Puppevideo.

Andra bloggar om: , , , , ,

6 kommentarer:

Anonym sa...

Ja, jeg elsker åsså dette landet, och jag älskar språket också, visst finns det en massa konstiga ord, men dom tycker jag bara är gulliga, men då är jag också norsk medborgare och halvnorsk=)

Anonym sa...

fniss fniss... men du har rätt. det är svårt att ta norrmän riktigt på allvar, just på grund av språket...

Anonym sa...

Jag har bott i Norge i tio år och jag har väldigt lätt att hålla mig för skratt. När nyhetens behag har gått över så är norskan som vilket språk som helst, möjligen en smula ordfattigare. Ta och fundera på vilka andra fördomar ni bär på ni som tycker norrmän är "gulliga".

Sara Ödmark sa...

pelle lindhe: Självklart är det bara en vanesak. Norskan ÄR ju nämligen bara ett språk som vilket som helst. Intressant att du finner språket ordfattigare, den uppfattningen har jag aldrig fått. Att norrmän skulle vara gulligare än andra är inte heller nåt jag skulle skriva under på (och inte heller vad sandra här ovan skrev, när hon tyckte att vissa norska ord är gulliga).
Jag bär på oerhört många fördomar, precis som de flesta, men just mot norska medborgare är de nog inte så många. Min största fördom mot dem är nog att de är ungefär som svenskar.

Anonym sa...

Att påstå att norrmän är som svenskar är inte en fördom, det är FÖRTAL! ;-P

Anonym sa...

Hej, av någon anledning är Googles rättstavningslexicon för norska mycket större (i Mbytes) än det svenska, det finns dessutom två norska rättstavningslexicon vilka båda är mycket större än det svenska!
Använder man storleken på Googles rättstavningslexicon så finner man att tyvärr så är svenska ett av de minsta språken mätt i Mbytes.