tisdag, mars 13, 2007

Oprah får vettigare plats i tablån

TV3 har insett att Oprah Winfrey nog kan locka storpublik även i Sverige med en bättre sändningstid och flyttar hennes talkshow till vardagar 19.00. På min lista över de bästa amerikanska talkshowstjärnorna just nu hamnade hon fyra. Showen är lite för ojämn för min smak, ofta är det grymt proffsig och snygg TV, men inte alltid intressant. Stjärnintervjuerna är för det mesta bra, till stor del eftersom de faktiskt får vettig tid på sig att samtala, och även eftersom Oprah har varit med i branschen tillräckligt länge för att kunna vara vänskaplig med de flesta. Reportagen från världens alla hörn kan vara fullständigt briljanta, även om det alltid är extremt "amerikanskt" utfört. Oprah själv framställs som en sympatisk, skicklig yrkes- och affärsperson, även om jag har otroligt svårt för hennes hetsande häxjakter och smetiga själarådgivningar.
Gå hem i Sverige kommer hon hur som helst definitivt att göra, (har redan gjort) och det är märkligt att sändningstiden inte förbättras förrän nu.

Andra bloggar om: , ,

2 kommentarer:

Jesper sa...

Jag mår illa av Operah. Eller inte av henne, men av hennes program. Fysiskt illamående, för att det är så fruktansvärt dåligt. Plast, frityroljesentimentalitet och amerikanskhet i alla dess sämsta avseenden.

Anonym sa...

Jag vet många som kollar på Operah bara för att få tips om kommande böcker.