lördag, april 21, 2007

Kvällsdans i könsfabriken

Fastnade framför SVT-repriser i 24:an och kastades från hopp till förtvivlan inom en halvtimme.

Dagens friska fläkt: Magnus Betnér i Robins. Han påminner aningens om min favorit Jon Stewart. Ni vet så där komiker-kan-vara-galet-rolig-men-backar-inte-för-det-lite-läskiga-Allvaret. Vågar till och med vara tro det eller ej hujedamej p o l i t i s k. Han var stenseriös genom hela intervjun, lyckades få Robin Paulsson lite småsvettig och propagerade när han fick chansen för att 1. "tvinga folk att sluta klä sina småtjejer i rosa", 2. "Aftonbladet borde försvinna" och 3. "SVT borde ta sitt ansvar och göra Public Service." Mycket uppfriskande.

Dagens ...och-så-två-steg-tillbaks: Charlotte Perrelli bedömer Serbiens bidrag i Inför ESC 2007 - balladen Molitva som sjungs av Marija Serifovic - med orden "lite kvinnlig fägring där hade inte suttit fel".Avd. "Mjoooo hon kanske är begåvad och sjunger bra och innerligt och har en vacker låt och lyckas förmedla en känsla men för att vinna måste hon nog lägga till i benlängd det hon drar bort i midjemått och hellre silikon och peruk än nånting som känns sådär... äkta eller nåt jag menar en Ramones-t-shirt jag menar bara det är det inte lite synd om henne jag hoppas hon får hjälp så att hon gud förbjude inte sticker ut och är orginell utan blir stöpt i samma form och kan tillföra lite kvinnlig fägring för det är faktiskt viktigt ja det är det för annars rasar min värld samman ja det gör den åh herregud."

Andra bloggar om: , , , , , ,

4 kommentarer:

Anonym sa...

Jag gillar verkligen Betnér. Kollar man upp ett gäng youtube-klipp med honom så är genusfrågan ständigt närvarande. Han har en agenda och drar sig inte för att följa den oavsett sammanhang. I like.

Mattias S sa...

Ett motargument som jag kände mig ganska paff inför första gången jag stötte på det är hur "vi" sätter mannen som norm. Det är fel med barbie, rosa kläder och "glitter" medans det inte lika fel med grabbiga klyschor.
Man kan liksom lika gärna vända på steken.
Men det det "tjejiga" är det svaga som ska vara till lags osv. vilket gör att det finns en skillnad där.

Förresten såg jag Teenage Mutant Ninja Turtles på bio i helgen, inte mycket tjejer där inte.

Fredrik Westerlund sa...

Avd. "Du är underbart rolig."

kazarnowicz sa...

Det verkar som om jag måste omvärdera herr Betnér. Jag har bara sett honom i Stockholm Live, och då var han högst "sådär". Men det kanske var fel forum för honom.