måndag, maj 14, 2007

See you in Stars Hollow

Det känns som om jag borde skriva något om Gilmore girls, nu när det är officiellt att slutet är här. (Imorgon, 15 maj, sänds det allra sista avsnittet i USA). Men jag vet inte riktigt vad. Gilmore girls har varit en av mina absoluta favoritserier, och jag planerar att införskaffa alla säsonger på DVD för att kunna njuta fullt ut. Men om jag säger så här, det är nog inte den sista eller ens den näst sista säsongen som kommer att snurra på repeat hemma hos mig. Serien har helt enkelt tappat så mycket den senaste tiden.
För mig har det alltid handlat om förhållandet Emily-Lorelai-Rory. The Gilmore girls helt enkelt. Det är det som varit grejen, varit grunden, gjort serien. Jag minns en klassisk scen från första säsongen, när Rory somnat ute med Dean och mamma och mormor varit utom sig av oro. Minns ni? Först är det ett långt gräl mellan Lorelai och Emily, när Emily går kommer Rory - och Lorelai byter roll på en halv sekund från dotter till mamma, och från att ha försvarat dottern när hon inte var där skäller hon ut henne... Underbar scen.
Well, det känns inte som att det finns så mycket sånt kvar.
Tack för det som varit i alla fall, tack för sällskapet och skratten. Vi ses på DVD.

Här kan du läsa en lång farväl-intervju med Lauren Graham (Lorelai).
Tidigare har jag skrivit om Gilmore girls i till exempel Some romance for Valentine's day, Äntligen tisdag, nyfiken grön och the (not so great) love stories.
Andra bloggar om: , ,

11 kommentarer:

Anna sa...

Det känns lite tomt att serien slutar idag, jag älskar den rappa dialogen, relationerna, de mysiga småstaden, jag allt =) Nåväl, nu borde alla säsongerna komma i en stor fin box, något att se fram emot!

M sa...

Ah, underbara, underbara, Gilmore Girls. Körde runt halva stan för att hitta halva första säsongen för 10:- på McDon...

(Sänker rösten, spänner muskler) Och Fight Club. Fight Club är också bra.

Sara Ödmark sa...

Verkligen! Jag älskar stora fina boxar. :)

batti sa...

Kan inte annat än att hålla med. När jag pluggade kollade vi alltid på Gilmore Girls; det var ju jättebra! Just dialogen är bäst!!

Men den senaste säsongen har faktiskt varit rent dålig. Det är synd; de skulle slutat när de var på topp. Jämför med Vänner som var bra i 10 år och slutade innan det gick för långt.

Jaja, vi får väl se om Graham och Bledel kan spela några andra roller lika bra. Jag är tveksam.

Sara Ödmark sa...

mattias: Hahaha! Det är okej, du FÅR gilla Gilmore girls... Och Fight Club är också bra.

batti: Jag har sett Graham och Bledel i lite andra roller, men lite konstigt blir det för mig. Dom är ju som gjorda för att spela mot varandra. Graham är för övrigt en rätt mycket bättre skådis än Bledel när man ser dom utan varandra.

Anonym sa...

Fram till de sista avsnitten av säsong 5 var serien i toppklass, men efter det har det bara gått utför. Tyvär. Men kommer att sakna serien :)

Jennie sa...

Ååh, jag kommer verkligen sakna Gilmore-tjejerna! Lyckliga jag har dock en underbar box med de sex första säsongerna... :-D

Anonym sa...

Jag tycker det är skönt att den är slut. Men sorgligt också, såklart... nu hoppas jag bara att de lägger ner Sjunde himlen PÅ RIKTIGT denna gång. Det är en serie som passerade bäst-före-datum för 100 säsonger sen!

Sara Ödmark sa...

jennie: Lyckliga du! Jag ska vänta till man kan köpa samlingsboxen med alla säsonger tror jag.

rymdkatten: Jättesorgligt. Och håller med om sjunde himlen, yikes! Den serien har väl aldrig varit särskilt lysande, men jag såg ett avsnitt härom dan och nu är det pinsamt dåligt. Bara übersminkade låtsastonåringar och moralkakor. Såg mer ut som en dålig daytimesåpa.

batti sa...

Japp.

Graham är ok i Bad Santa och faktiskt även i den tämligen banala The Pacifier.

Bledel har jag bara sett i Sin City; underbar film, men det var inte hennes förtjänst...

"A Peaceful Warrior" sa...

Åh...jag har också följt serien med förtjusning. (Något ojämn förvisso i kvalitén men så blir det ju lätt med långkörare.)

En av mina absoluta favoriter är ju doldisen Kirk. Hans kommentarer är ju helt obetalbara varje gång...jag garvar ihjäl mig i stort sett jämt bara han visar sig hehe.