söndag, augusti 19, 2007

Jan, Astrid och bilder som berättar

I Stockholms kulturfestivals anda tänkte jag tipsa om några utställningar som lever vidare även när festivalen tagit slut.

- Jan Stenmark. Kulturhuset, Stockholm. Skakade på huvudet åt många bilder, förstod överhuvudtaget inte vissa men skrattade högt åt nästan alla. Hur den människan tänker alltså. Jag vet inte om det är fantastiskt eller skrämmande eller både och. Kan ses fram till 4 november. Gratis.
- Astrid Anna Emilia Lindgren. Kulturhuset, Stockholm. Det finns en underbar bild där på Astrid, nästan så att jag tyckte det var värt att gå dit bara för den. Kraftigt beskuren ser du den här. Finns mycket annat intressant där också, som rekommendationsbrevet redaktören på Vimmerby Tidning skrev om henne när hon var 18 år och skulle sluta skriva för tidningen för att "vidga sitt arbetsfält" eller vad han nu skrev. (Sanningen var att hon var gravid med redaktörns barn.) Utställningen kan ses fram till 2 september. Pris: 20:-
- Årets bild 2007. Konserthuset, Stockholm. Kan ses (på konserthuset) fram till 25 augusti. Gratis.
- På plats i världen. Konserthuset, Stockholm. En utställning med bilder av DN-fotografer. Alla foton har publicerats i DN under det gångna året. Gratis.

Andra bloggar om: , ,

Inga kommentarer: