fredag, september 28, 2007

Tankeläsarens revansch

När jag nu ändå gör upp för gamla synder, så vill jag också nämna SVT-programmet Hjärnstorm igen. Jag skrev om det i juli innan premiären och var inte alls övertygad. Gillade idén, men utifrån klippet som lagts ut på Youtube var jag inte det minsta imponerad.

Men - ett hafsigt klipp ur råmaterialet är inte samma sak som ett färdigt program, det är alldeles klart. Och den färdiga produkten är bra mycket bättre än vad inför-snutten skvallrade om. Henrik Fexeus har kanske inte samma patos som sina amerikanska kollegor, och jag blir ärligt talat lätt stressad av att titta på honom, men visst vet han vad han gör. Programtanken, att visa hur lättpåverkade vi är, älskar jag fortfarande, och visst finns underhållningsvärdet även där.

För mig är det inget måste-se, och jag har mest fångat några glimtar här och där, men de i redaktionen ska absolut ha kudos för att de gjort ett mer genomarbetat, intresseväckande och substansrikt program än vad jag lät påskina i juli.

Så.

Andra bloggar om: , ,

2 kommentarer:

Eveliina Kokko sa...

Jag blir typ när jag ser den har mannen. Hans ultrablonda hår, hans fanatiska uppsyn, lätt maniska sätt att prata. Det är kort sagt bara så läskigt att jag lovat mig själv att inte sen en enda minut av programmet.

Sara Ödmark sa...

Såpass! Nä, så mycket stör han mig inte. Stressande är han som sagt för mig, men i programmet funkar det ändå okej tycker jag. Har sett honom i intervjuer också och blir ännu mer nervös över hans uppenbarelse där, men aningens fascinerande är det också.