onsdag, oktober 17, 2007

FF + Idol = Melodifestivalen

Flera talangsåpabekantingar från förr gör spännande comeback i Melodifestivalen nästa år. Jag tänker kanske främst på Sibel Redzep som kom trea i Idol 2005. Känns intressant tycker jag som såg star quality i Sibel redan i Idol 2004, även om hon inte går in i hjärtat på det där wow-sättet ni vet.
Att hon inte gick hela vägen i Idol berodde förmodligen dels på att hon inte framställdes som den mest sympatiska deltagaren och dels på att hon ibland sjöng vasst och gnälligt. (Nåt som hon verkar ha jobbat bort lite- hittade till exempel ett klipp där hon sjunger Christina Aguileras "Hurt").
Hennes första audition 2005 är en av mina favoriter.Ett annat oväntat namn som poppar upp i Melodifestivallistan är Fame Factory-Michael Michailoff. Ett nästintillt helt bortglömt TV-program, i alla fall i min värld. När jag sökte videosnuttar från serien hittade jag mängder av deltagare som jag fullkomligt glömt att de existerade. Och då följde jag ändå FF rätt slaviskt i början.
Idoldeltagare nummer två i nästa upplaga av Melodifestivalen är Ola. Gäsp, säger jag om det. Och det ordet kan väl också sammanfatta hela startfältet.
Vi får väl hoppas lite på mer spännande jokrar.

Mer om melodifestivalbidragen 2008: DN, SvD, Aftonbladet, Expressen.
Andra bloggar om: , ,

1 kommentar:

Anonym sa...

Jag ser med spänning fram emot Sibels nummer! Jag gillade henne så pass mycket att jag gett min hund hennes namn :)