onsdag, november 14, 2007

Project Runway

Project Runway är den bästa talangsåpan enligt mina bloggläsare. Programmet har också gjort stor succé i hemlandet och ikväll (onsdag) har fjärde säsongen premiär i USA. En klassisk talangsåpa med utmaningar, en jury och ett gäng deltagare som blir en färre i varje program till den stora finalen. Trots de klassiska elementen är det en serie som klarat konststycket att kännas nyskapande och fräsch i en värld som bombarderats av liknande program i flera år.

Det handlar om mode och design och det är den mest kreativa och lovande klädskaparen som ska stå ensam kvar på slutet är det tänkt. I första säsongen hette vinnaren Jay McCarroll, andra omgången vanns av Chloe Dao och den tredje av Jeffrey Sebelia. Heidi Klum håller i spakarna och har till sin hjälp Tim Gunn, som blivit omåttligt populär.

I England har programmet gjorts under namnet Project Catwalk. Första omgången leddes av Liz Hurley, den andra av Kelly Osbourne. En kanadensisk variant finns det också, första säsongen kan följas just nu på Youtube:


Hos Blogging Project Runway finns det mesta att läsa om programmet, till exempel en nygjord intervju med Tim Gunn.

1 kommentar:

Anonym sa...

Jadu. Vad skulle man göra utan dig? Ha noll koll på allt som visas i teve. :)