fredag, februari 01, 2008

Mr Dexter in action

När vi ändå pratar om vinjetter - bäst just nu är helt klart Dexter:Grymt snygg, och lyckas klockrent med det uppdrag en vinjett har - att presentera serien och sätta stämningen. Närbilder på kroppsdelar och antydan om död verkar för övrigt vara ett stensäkert vinjettrecept. Se bara på klassikerfavoriten Six Feet Under.Vilka favoriter har du?

8 kommentarer:

Anonym sa...

Kan bara hålla med, det är ett grymt intro - jag tycker att det är spännande redan där!

Anonym sa...

Tyvärr är många vinjetter nu för tiden en bra bit in på programmet vilket förtar känslan lite, man vill bara att den ska gå över istället, eftersom avsnittets handling redan känns alltför lockande.

Six Feet under-vinjetten är ju (just för att den kommer i början) helbra på att få en på helspänn, särskilt om man gillar serien, sett fram emot nästa avsnitt en hel vecka, och så sätter vinjetten igång och allt känns magiskt och pirrigt.

Jag tror det var likadant när barnprogramvinjetten satte igång som liten, trots att just den magin försvunnit med tiden.

Anonym sa...

Nip Tuck sticker ut lite från mängden tycker jag.

En annan grej, helt off topic. Kan du inte göra ett specialinlägg om Tina Fey (SNL, 30 Rock m.fl.). Känns som att hon varit med länge men inte fått den rättmätiga uppmärksamheten hon förtjänar! Vem är hon, vad har hon gjort förut osv. :)

andros sa...

Jag blir alltid hungrig när jag ser på introt till Dexter när han svänger ihop en frukost. Är det lite morbidt? :(

Sara Ödmark sa...

Hanna: Ja, eller hur!

Johanna: Absolut, det bästa är när man blir alldeles pirrig och liksom på bra humör av en vinjett. Håller med helt och hållet om barnprogramvinjetterna, vilken lycka!

Bisonfredrik: Låter som en bra idé, håll utkik! :)

andros: Haha, kanske lite. Men jag håller med, särskilt de där stekta äggen ser väldigt aptitliga ut. I alla fall till han stänker blod, eller förlåt, ketchup, på dem. :)

Anonym sa...

Vinjetten till Six Feet Under är så vacker, så jäkla vacker. Och så musiken som liksom drar igång samtidigt som hjulen på båren tar fart, mycket effektfullt.
En annan fin, klassisk vinjett är förstås M.A.S.H eller varför inte gamla, präktiga Anslagstavlan. Snacka om att komma i stämning.

Sara Ödmark sa...

nonsensakuten: Anslagstavlan! Vilken klassikervinjett. Älskar den.

Anonym sa...

Lost. Den varar i tre sekunder. Föredömligt.