torsdag, juni 26, 2008

I ditt ansikte

I september har det nya humorprogrammet I ditt ansikte premiär. Det är Bobbo Krull, Martin Soneby och Magnus Betnér som vill ge standup-TV en ansiktslyftning. Det gör de genom att besöka en miljöorganisation, en kristen församling, en muslimsk församling, en herrklubb, en kvällstidningsredaktion och MUF och framföra specialskrivet material om, med och för just de grupperna.
Spontant blir jag grymt förväntansfull, men också lite ängslig. Förväntansfull eftersom jag gillar de inblandade, gillar stand-up, gillar nytänkande humor-TV. Gillar att det är en idé med lite tanke bakom, något som handlar om möten och konfrontation och rak kommunikation, inte bara hö-hö-hö. Ingen vid sidan av- eller bakom ryggen på- eller på annans bekostnad-humor.
Modigt som fan.

Men där kommer också min ängslighet in. Det är modigt att basera stand-up på konflikt. Men det kan också bli smärtsamt att se. Mycket smärtsamt. Frågan är om det finns något som är mer smärtsamt att se än någon som står och försöker vara rolig i en omgivning som inte tycker att det är särskilt roligt. Jo, det är klart det finns, men risken är att man får uppleva en hel del jobbig stämning, kanske modern av all jobbig stämning.
Kravet på fingertoppskänsla är enormt.
Nu har jag ändå rätt stort förtroende för de inblandade, och att Betnér skriver att det var "länge sedan jag gjorde något roligare och när det gäller TV så har jag definitivt inte haft roligare någonsin" bådar gott. Kanske är det ett sätt att bota min konfrontationsängslighet. Kanske är det bara skitroligt. Jag tror på succé.

Dessutom kan det vara så att I ditt ansikte är det bästa programnamnet någonsin. Serien kommer att sändas i sex delar och du kan läsa mer hos Magnus Betnér.

Andra om: , , , , , , ,

3 kommentarer:

Anonym sa...

Jag längtar till det pogramet.

manne sa...

hahha tittar på de nu!! fan va bra. snubbla över bloggen när jag letade efter serien. fan va kul =)=)=)

Anonym sa...

De e as skoj program :)