söndag, december 07, 2008

Knesset - Vi är världen

Veckans retroklipp är ett osannolikt guldkorn hämtat ur ZTV-arkivet. Nittiotalets största panelstjärnor - Knessetgänget - återsamlas för att sjunga in en egen variant av den grandiosa välgörenhetsballaden We are the world.

Kristian Luuk: "Man kände i början att folk var lite spända och avvaktande, det är ju många egon där ute..."
Henrik Schyffert: "Alla är väldigt snälla, förutom Johan Renck som är helt elak och skittaskig. Jag trodde han skulle vara snäll, men han var ett jävla svin."

Wille Crafoord, Eva Röse, Jonas Karlsson, Olle Sarri, Jonas Leksell, Alice Bah, Erik Haag med flera i ett klassiskt framträdande. Håll till godo:Varje söndag rotar jag lite extra i arkiven för att bjuda er på ett okänt/bortglömt klipp ur populärkulturhistorien. Detta är det andra i serien, det första var Jack Black i backspegeln.

5 kommentarer:

Donny H sa...

Klassiker indeed. Kan inte nån god själ reprisera alla Knesset-avsnitt?

Daniel sa...

Kom just från Carola konsert i Finland.. folk hymnade med ögonen å suckade: Svenskar som amerikaner.. God and save the world. Å så nu denna låt!
Men nåväl tanken e väl god! :)

Anonym sa...

Underbart...tack...snodde den sen till min blogg.

Anonym sa...

Mama mia! Vilket klipp. Några kommentarer: Schyfferts sång låter ju nästan bäst av alla (kanske Olle Ljungström undantagen, hans klassiska falsksäng är ju alltid sån och bra). Erik Haag måste larva sig för att spela safe, medan nästan alla andra bjuder på sig själva och gör sitt bästa. Skönt stekiga kommentarer också när alla kommer till studion (gamla Polarstudion, där Abba gjorde sina plattor) i stil med "Sköna glajer" och "Grabben..." Och sen som lök på laxen: är det inte Johan Kling som regisserar det hela med instruktioner i början?

Skum ljudläggning dock i början med musiken som går på och av med jämna mellanrum.

Stort tack. Och bra bildkvalitet!

Masja08 sa...

Tack tack tack för Knesset-klippet! :)
Önskar så att den fanns på dvd...

/Maria