onsdag, februari 04, 2009

Mästarna Ara och Emma

SVT:s Mästarnas mästare är ett småputtrigt program, rätt ojämnt men med stunder då det bränner till på riktigt. Behållningen hittills har varit Ara Abrahamian som charmat in sig totalt hos de andra stjärnorna. I det senaste avsnittet avslöjades mer om hans bakgrund och de andra grät floder över både tragisk uppväxt och orättvisa idrottsresultat.

En annan händelse som gick rakt genom rutan och in i hjärtat var i avsnitt tre när en tävling bestod av att simma och dyka efter olika nycklar. Emma Igelström var klar förhandsfavorit förstås och trots att det är en relativt fånig tävling i ett relativt fånigt samanhang märktes pressen på henne. Hon vann dock överlägset och det gick inte att ta miste på lättnaden och glädjen efteråt. Hon erkände då att hon bara varit i en bassäng två gånger(!) på de fyra år som gått sedan hennes karriär tagit slut. Det var starkt.

Däremot hade de gärna fått skippa tjejerna-klär-upp-sig-och-pyntar-och-lagar-mat-till-killarna-sekvensen i tisdagens avsnitt. Malin Moström säger att "killarna tycker nog om att bli ompysslade och att vi gör lite extra för dem" och jämställdhetskampen tar tio steg bakåt.

Mästarnas mästare, tisdagar 20.00 i SVT1. Se de första fyra avsnitten här. Tidigare har jag skrivit om programmet i Sportstjärnorna och det fallande lasersvärdet.
Foto: Pressbild från http://www.ara.se/.

9 kommentarer:

Anonym sa...

Svar: Ja de är grymt snygga, önskar jag hade råd med lamporna och var så bra på att ta kort så man slapp googla dem:)
Min favorit är per elofsson.

Anonym sa...

När Ara är en märklig människa som går fram rakt igenom rutan, har sett det förr med honom.

Sara Ödmark sa...

Det var roligt igår när han (Elofsson) var vin-glad och uppsluppen och saknade en gitarr att plinka lite spansk musik på...

Sara Ödmark sa...

peowagstrom: Jag har inte haft en så tydlig bild av Ara förut. Har mest tänkt på honom som hetlevrad träningsgalning. Det är en helt annan bild som kommer fram nu, det är roligt.

Anonym sa...

Det gick en dokumetär om Ara för tre-fyra år sedan. Den handlade om Ara utanför idrotten, mycket fascinerande.

SVT givetvis.

svartanova sa...

Jag missade avsnitt tre, men för övrigt är jag väldigt förtjust i programmet. Läste nyss Emmas bok om hennes kamp, därför är det lite extra intressant att se henne i tävlingssammanhang igen, om än bara på "lek".

Kul att du kommenterade hos mig, så att jag hittade hit!

Comvidare sa...

Jag gjorde mästarna sällskap igår och grät floder jag med. Ara är ett väsen, fänglande. De andra mästarna tindrar som små barn i hans uppmärksamhet. En annan person som också väcker känslor är Emma (roligt att du nämnde mina båda favoriter). Antingen gråter hon eller så bubblar hon. Sådana personer måste man bara älska.

Men innan programmet var Elofsson nummer ett, men efter igår så darrar han på tronen.

Tommy sa...

Lite väl småmysigt program för min smak. Stundom erhåller jag gåshud. T ex inslaget där med Emma! Wassberg är också en annan personlig favorit. Tack!

Anonym sa...

Vilken mysig blogg du har
önskar dig och de dina en skön söndag