söndag, mars 29, 2009

Små pojkband och chockvideor

Jag är matt. Den här helgen har varit intensiv, en helg till brädden fylld av journalistik. Journalistikdiskussioner, debatter och tips. Jag är matt, men också sjukt inspirerad av mina kompetenta kollegor runt om i landet. Den journalist som missade Gräv-09 i Örebro missade mycket.

Matt eller ej, idag är det söndag och arkivklippsdag. Den här gången bjuder jag på ett tidigt liveframträdande av kultpojkbandet New Kids On The Block. Låten heter Please Don't Go Girl, programmet heter Don't just sit there och klippet innehåller falsksång, klassisk pojkbandsdans, Joey- och Jordanfnitter och framför allt en genomgående känsla av Herregud vad SMÅ de var.


Bonusklipp: Några år senare har de blivit vuxna och tvingar timida Jon (min favorit) att se den ökända videon Two girls one cup:Vet du inte vad "Two girls one cup" är? Är du som jag och vet dina gränser kan du läsa om orginalklippet här istället för att se det.

Varje söndag rotar jag lite extra i arkiven för att bjuda på ett okänt/bortglömt klipp ur populärkulturhistorien. Tidigare har jag bjudit på sånt som Sarah Dawn Finer is gonna fuck you 'til you stay fucked, Fjunig Winnerbäck, Magnus Samuelsson chockar TV-team, Malena och kokainarian, Mel Gibson i Rederiet och Knesset - Vi är världen.

5 kommentarer:

Anonym sa...

Tack!
Hon är rätt söt.... när hon sover :-)

Vilken rolig blogg du har här, måste komma tillbaka och kika.

Elsa sa...

Jon.. Nä..? Den enda som hade färre fans var häst-Danny. Jag och mina kompisar var så NKOTBbesatta att vi tog reda på adressen till Dannys gym och beställde pizza dit.

Sara Ödmark sa...

När jag först blev NKOTB-fan (jag var 10-11 år) var det Jordan som gällde. Men jag bytte snabbt till Jon, var helt sjukt kär i honom som elva-tolvåring. Vi var ett kompisgäng på fem som gillade dom, och vi hade alla varsin favorit - förutom att vi var två som gillade Jon och ingen som gillade Danny. Försökte förtvivlat få den andra tjejen att byta till Danny, men utan framgång.

Elsa sa...

Sant, ingen hos oss ville gilla Danny heller.. Tillslut tog en tjej som hette Jessica honom under sina 13åriga vingars beskydd. Vi var också två som gillade min favvo, Joe. Men enligt Nina var det större chans att hon och han skulle bli ihop. Det skiljde ju två år mindre än på honom och mig. Logiskt, såklart - couldn't argue with that.

John sa...

Fascinerande att de var SÅ obegåvade. Det är inte en kapitäl av en siffra rätt på vare sig sång eller "dans" (ja, vad ska man kalla det?). Forskning, tack.