söndag, maj 31, 2009

Hejdå, Leno. Vi ses snart igen.

I helgen tog Jay Leno farväl av sitt ämbete som ledare av The Tonight Show efter 17 år på tronen. "When I started this show, my hair was black and the President was white" sa han bland annat. I veckans arkivklipp tas vi tillbaka till mitten av åttiotalet då Leno gästade Letterman. De pratar bland annat om den heta nya filmen Rambo II, men mest utdelning av den här tillbakablicken får man av att insupa Jay Lenos stil. Hans närmast karikatyriska profil och sköna åttiotalsklädsel, vill säga.Conan, nu är det upp till dig.

Varje söndag rotar jag lite extra i arkiven för att bjuda på ett okänt/bortglömt klipp ur populärkulturhistorien. Tidigare har jag bjudit på sånt som Sarah Dawn Finer is gonna fuck you 'til you stay fucked, Fjunig Winnerbäck, Magnus Samuelsson chockar TV-team, Malena och kokainarian, Mel Gibson i Rederiet, Filip och Fredrik och Knesset - Vi är världen.

5 kommentarer:

Linn sa...

Kolla vad jag hittade! :) http://www.youtube.com/watch?v=_WqIHjV1JsA

Sara Ödmark sa...

Det där har inte nånting med Leno att göra. FYI, andra läsare.

Tvivlet sa...

Hyfsat laddad Leno.

Nonsensakuten sa...

Har alltid haft lite svårt för Leno, han har inte samma värme som Letterman och självironin känns inte lika genuin.
Conan, däremot, är helt i en klass för sig. Så elak, så cool.
Han kommer att göra ett utmärkt jobb, tror jag.

Sara Ödmark sa...

Det tror jag också. Jag gillade inte Conan i början, tyckte han var för spattig och hetsig. Men nu är han klart vassast. Leno har känts trött länge.