söndag, juni 07, 2009

När Sverige kunde spela fotboll

Så här dagen-efter finns väl inget annat att göra än att hänge sig åt den enda sanna trösten: nostalgin. Så här såg det ut när frisyrerna var längre, sommaren var hetare och fotbollsspelarna bättre.Mer om den förtrollade sommaren 94 har jag skrivit här.
P.S. Glöm inte att rösta idag.

Varje söndag rotar jag lite extra i arkiven för att bjuda på ett okänt/bortglömt klipp ur populärkulturhistorien. Tidigare har jag bjudit på sånt som Sarah Dawn Finer is gonna fuck you 'til you stay fucked, Fjunig Winnerbäck, Magnus Samuelsson chockar TV-team, Malena och kokainarian, Mel Gibson i Rederiet, Små pojkband och chockvideor och Knesset - Vi är världen.

7 kommentarer:

Mandragora sa...

Åh vad jag minns fotbollssommaren 94. Det var tider!

Gårdagens match var ju skandal.

Tommy sa...

Sveriges landslag gjorde en av sina sämsta insatser någonsin. Helt klart, det var bättre förr!

Martin Janzon sa...

Vad jag minns bäst av Rumänienmatchen var att jag blev så glad när Ravelli tog den avgörande straffen att jag föll raklång framåt i soffan. Från stående alltså. Och ändå fick jag plats i soffan. Jag förstår inte hur det gick till, men så kommer jag på att jag ju bara var åtta år då och troligen inte var särskilt lång.

Minns också att jag blev arg för att jag inte fick gå upp mitt i natten och se viktiga gruppspelsmatcher som Tyskland-Sydkorea. Föräldrar förstår inte hur viktigt sånt där kan vara.

Sara sa...

Om jag - som var tre år, inte särskilt sportintresserad och precis hade fått en lillasyster som tog upp allt fokus - börjar gråta av att se en video som inte borde påverka mig alls... då måste fotboll ha varit underbart på den tiden.

Nonsensakuten sa...

Tror att jag hittat en grej här. Är det inte så att landslaget 94 hade kläder från Adidas?
Numera har de väl kläder från Umbro eller vad det heter. Såg att Danmark hade Adidaskläder...kanske är det där det sitter...

Anonym sa...

Sverige har varit riktigt dåliga den senaste tiden. Det är jag den första att hålla med om. Det är dock viktigt att komma ihåg att Lasse Lagerbäck (tillsammans i Tommy Söderberg) är vår främsta "boss" någonsin, och för bara ett par tre år sedan var Sverige ett av europas bästa länder. Framför allt sett till resultat, men även spelet var riktigt bra i VM 2002 och särskilt EM 2004.

Anonym sa...

veldig interessant, takk