torsdag, augusti 13, 2009

Min kärlek till Nour

Sparade Nour El-Refais sommarprogram som om det vore den sista karamellen i påsen, men idag kunde jag inte vänta längre. Jag har läst tillräckligt mycket för att veta att jag skulle tycka om det, veta att jag skulle röras och uppröras och gråta. Så blev det också.
Nour, jag vill bara säga att du är så himla, himla fin och bra.

Lyssna. Det är en order. Du hittar det här.

13 kommentarer:

Julia sa...

Jag lyssnade häromdagen på jobbet och tyckte också hemskt mycket om.

MD sa...

Tyckte det var lite ojämnt. Hennes barndomsskildringar var lite fantastiska, det fruktansvärda om kattungarna var det mest rörande som någon tagit upp i år. Obeskrivbart.

Den modernare biten om att "allting har gått så fort" och att det är "extra jobbigt för kvinnliga komiker" kändes mest som upprepningar.

Men bra ändå, ett av de bästa i år. Och så har hon en så vacker röst.

Sara Ödmark sa...

Första halvan av programmet var starkare än den andra, det kan jag hålla med om. Men jag tycker inte hon upprepar sig. Det är ett parti när det blir ganska... hårt och teoretiskt, när det känns som hjärtat försvinner lite, men det är viktiga saker som behöver sägas och hon har rätt att säga det, så jag kan inte klandra henne för det. Bara för att feministisk analys inte är lika gripande som barndomstrauman är det inte mindre viktigt.

Hanna Persson sa...

Hon är helt underbar, jag rös hela dagen efter att ha lyssnat på henne.

Anonym sa...

Blondinbella heter andersson i efternamn vill du veta mer läsa min blogg

http://experienceno1.blogspot.com

Mikusagi sa...

Jag älskade hela, allt! Läste du Nours text i Bang?

Sara Ödmark sa...

Ja, råbra. Hela numret var bra.

Anonym sa...

Jag gillade också hennes sommarprat, även fast jag inte alls gillar henne som komiker, men jag håller inte riktigt med henne hela vägen.

Jag tycker att manliga komiker som har samma stil som Nour också kan vara kaxiga och jävligt störiga. Det handlar inte bara om manligt och kvinnligt tycker jag utan också till viss del om vilken slags humor man uppskattar.

Anonym sa...

Jag älskade också Nour, har lyssnat två varv, men det tror jag att du har läst. Och kattungarna var inte så lite sorgligt. Nu ska jag försöka hitta det Bang-numret. /P

ida sa...

åh, jag har det sparat på min ipod för att kunna lyssna på det när helst lusten faller på. nours sommarprogram är det bästa jag någonsin lyssnat på.

Mikkan sa...

Jag instämmer i hallelujakören, grät och skrattade. Hon och Morgan Alling var bäst i sommar tycker jag!

Sara Ödmark sa...

Testing testing. (Till kommentaren "tvtittaren": Jag har inte tagit bort din kommentar med vilje, någon bugg har uppstått som gör att din kommentar har fastnat i systemet på nåt vis. Mycket märkligt.)

Anonym sa...

l?se hele blog, pretty good