söndag, april 11, 2010

Jakten på Julia

Såg ni "Jakten på Julia" igår kväll? SVT:s nya stora lördagssatsning? Nä, jag trodde väl inte det. Ordet flopp ligger nära till hands.
Jag har faktiskt följt serien från start, dels för att jag låg på sjukhus när första delen gick och inte hade så mycket alternativ underhållning att välja på, och dels för att det i grunden är ett koncept av den typ jag borde gilla. Men jag har sällan sett en bra idé bli så styvmoderligt behandlad. För det första: I stort sett alla man fick följa och lära känna i de första avsnitten åkte ut i de tidigaste gallringarna. Vilket innebar att när den så kallade "Juliaskolan" började hade man ingen relation till nån av tjejerna. (Utom en, som egentligen är den sämsta av dem men som pga charm förmodligen kommer att gå rätt långt ändå.)
För det andra: Direktsändningen igår? What's up with that? Ljudhanteringen var fumligt dålig. Öppningsnumret var pinsamt uselt. Hela upplägget kändes bortslarvat. Det enda som var någorlunda sevärt var Johan Wester som programledare. Plus ett fåtal av tjejerna som gjorde bra ifrån sig.

Min favorit är Frida.

3 kommentarer:

Anna Thunman Sköld sa...

Oj, hoppas du mår bra nu! Ligga på sjukhus är fan ingen lek. Hatart.

Sara Ödmark sa...

Det är dötrist kan man säga. Men nu mår jag bra! Tack för omtanken!

Johan sa...

Spana in Sveriges nya Streaming site http://boompo.com och kolla på program som t.ex. Legend Of The Seeker, Modern Family, Bones, House m.m.