fredag, augusti 27, 2010

Älskade dumburka

Jag såg SD:s valfilm idag. Kommenterade det på Twitter så här:

4 kommentarer:

Anonym sa...

Om kapplöpningen om statsbugeten istället varit mellan militär och vårdpersonal. Hade filmen då stoppats?

Om FI visat en kapplöpning mellan män och kvinnor till ett styrelserum för att få fram sin poäng om könskvotering till styrelser. Hade filmen då fällts som köndiskriminerande? Hade den stoppats?

Att diskutera prioriteringar i stadsbudgeten är en av politikens främsta uppgifter. Vård, skola, barnomsorg, militär… var vill vi lägga pengarna?! Men av någon anledning går det inte att diskutera vad flyktingmottagning och assimilation får kosta.

Att bemöta SD´s alla argument som ”rasism” är lika konstruktivt som att bemöta VP´s alla argument som ”stalinims”; man kommer ingenstans! Det tabu som råder i debatten om invandringspolitiken visar hur osund demokratin, åsikts- och yttrandefriheten är.

Jag röstar på SD för att jag vill att mina skattepengar skall gå till skola, sjukvård, barn- och äldreomsorg. INTE flyktingmottagning, SFI-kurser och assimilationsproblem. Precis vad SD´s reklamfilm förmedlar!

Jag säger som Shakespear; ”A man convinced against his will, is at the same opinion still”.

Inte ett dugg anonym sa...

Shakes-pear? Vilken päronsort är det? Måste ha missat.

Heike Drechsler sa...

Att rösta på SD för att inte pengarna ska gå till invandring och sånt, utan istället till vård och skola låter rimligt. Jag menar, helt rätt parti om man tycker så.

Men jag tror att om SD-anhängarna slutade att famla efter det idylliska folkhemmet de så gärna vill ha tillbaka och istället tog sig en titt på Sveriges demografiska kurva, då skulle de se att det där med vård, skola och omsorg kräver att ganska många arbetar också.

Lös den ekvationen SD och kom tillbaka sedan!

Molly sa...

Hon tanten i filmen ser ju ut som Pia Kjersgaard!