onsdag, december 01, 2010

Julvärdens vara eller icke vara

Det var med blandade känslor jag mottog beskedet om årets julvärd. Jag gillar ju André Pops, men samtidigt kändes valet förkrossande ospännande. Är det verkligen en proffsig programledare vi vill ha som julvärd? Är det inte snarare en extravagant, oväntad, fascinerande personlighet som behövs däremellan de traditionella julprogrammen?

Å andra sidan, det här är ju ett sätt för de annars så neutrala att faktiskt visa upp lite personlighet. Och när det gäller trygghet och trivsel så är väl André det perfekta valet. (En känsla som förstärks när man läser om hans grispussaräventyr). Det ska väl sägas också att jag knappast tillhör målgruppen, ser bara Kalle Anka* av hävd på julafton och vem som påar det nu när inte Arne Weise gör det är väl sak samma. För egentligen är det en enda sak man är ute efter på julafton. Tradition. Men det är just det, om nu SVT går ifrån traditionskonceptet och istället väljer nya värdar varje år, ja då kanske man borde ta ut svängarna också.

Eller bör de ändra sig och försöka återuppväcka traditionen? Varför inte fråga Andreas Weise? Han säger säkert ja.

*Denna julafton kanske jag ser Trolltyg i tomteskogen också, som sänds igen kl 13.05 för första gången på över tjugo år. Läs mer här.

Uppdatering: TV-planeten uppmärksammar mig på ett klipp från trailerinspelningen med tidigare nämnd grispuss. Roligast där är ju när André säger "jag vet inte om det här är nåt man skulle prova... privat?" och får det att låta som att han inte är främmande för intima relationer med djur. Se här.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Vore väl kul med Martin Emtenäs som julvärd :-) /Lulle

Sara Ödmark sa...

Jag har tänkt på det också må du tro! Han vore grym. Och det lär inte dröja många år innan han sitter där, om du frågar mig. Om han vill förstås, jag har inte frågat hur han ställer sig till det.