fredag, december 10, 2010

Kärlek

Your definition of love

Kärlek är en överenskommelse. Gå med mig. Livet är svårt, ska vi göra det tillsammans? Din hand i min i väntrummet och min arm runt din i snålblåsten och våra axlar tysta mot varandra varhelst vi står tillsammans. Rätar du min rygg så rätar jag din. Minnet av igår, självklarheten i idag och löftet om imorgon. Och i löftet vilar allt. Rörelsen är alltid framåt och vi är alltid jämsides, även då vi inte är det.

Allt tungt blir lättare när man är två. Att stöka och att städa. Släktmiddag, diskmaskin, tandläkare, logistik. Köra ett lass till skroten och rensa ett förråd. Köpa såpa och nya gardiner och byta däck på bilen. Hjälper du mig så hjälper jag dig och allt jag gör är för oss. Ibland är romantik att boka en tvättid.

Allt det andra vet ni: det kemiska, elektriska, hormonella. Hur ett muskelminne rättar sig efter ett annat. Mina fingertoppar bekantar sig med dina och vet redan hur din skuldra känns. Blicken berusar, på riktigt, med vingel och sludder och allt. Hud blir eld och eld blir hud och vad är däremellan? Jag trodde att jag visste men lär mig att jag inte vet någonting. Man behöver inget veta så länge man lovar. Imorgon och imorgon och imorgon efter det. När min syn ger upp får du läsa för mig och när dina knän ger vika ska jag stötta dig. Så länge jag andas är du inte ensam.

Kärlek är praktiskt, kemiskt, elektriskt, hormonellt. Och genom och under och över och i finns alltid överenskommelsen. Gå med mig. Livet är svårt, ska vi göra det tillsammans?

Detta är en del av blogguppmaningen trettio dagar.

6 kommentarer:

dekorum sa...

Mycket, mycket vackert!

Fredrik I sa...

Fantastiskt fint skrivet. Den hamnar på vår kylskåpsdörr. Tack!

Sara Ödmark sa...

Oj, vilken ära!

Tvivlet sa...

Storartat.

Fredrik I:s kvinna sa...

Vi har flyttat och fått en ny kylskåpsdörr, men din text är fortfarande sann och högaktuell. Dags att sätta upp den igen. Tack än en gång!

Sara Ödmark sa...

Vad roligt! Nu blev jag alldeles rörd.