fredag, mars 08, 2013

Gräv med Lizz och Liz

Jag är i Göteborg för två stora konferenser: Mediedagarna och Gräv (konferensen för undersökande journalistik) och det är som alltid inspirerande och hektiskt med en himla massa "nämen hej, vad kul, är du här!" till höger och vänster.

Idag har jag bland annat hört Gellert Tamas prata om hur man hanterar ett stort grävmaterial  hans tre nyckelord var struktur, sortering och ordning (vilket väl quite frankly är samma sak) men det var ändå intressant att höra om hans arbete med boken Lasermannen, en av mina favoritböcker i genren.

Lizz Winstead och Brian Dunphy pratade underhållande var för sig och även tillsammans om politisk satir och mediekritik i USA. Lizz Winstead är en av grundarna till The Daily Show(!), så det var stort att få träffa henne och få hennes bok signerad.Huvudattraktionen för dagen var en annan Liz, Liz MacKean, en av journalisterna som grävde fram Jimmy Savile-skandalen som sen tystades av BBC. Otrolig historia.

Det var bara några nedslag från dagen nedskrivna i största hast, nu vidare till nya upptåg och en lika fullmatad dag imorgon.

#blogg100
45.

Inga kommentarer: