onsdag, april 24, 2013

Den mystiska körkvinnan

Jag hade en tanke häromdagen på att göra en måndagslista över sångröster. Oöverstiglig uppgift naturligtvis, den lades på is så länge. Men det kom sig att jag sökte upp en favoritversion av en favoritjulsång: "Adams julsång" med David Phelps. Även om jag är hopplös ateist är det något särskilt med gospel/psalm sjungen på det där uppfyllda, frälsta, nästan utomkroppsliga sättet som Phelps visar prov på här: (Man kan med fördel hoppa fram en tre minuter i klippet.)

Men mitt i julstämningen såg jag nåt som fick mig att sätta mig upp i soffan. Minns ni Helen Sjöholms makalösa konsertversion av "Du måste finnas" och den amerikanska körkvinnan som förhäxades så av henne? Kvinnan som syns bakom Helen och förmodligen inte förstod svenska men som helt uppslukades av Helens röst? 5.19 in i "O Holy Night" ÄR DET INTE HON!?!? Bakom David Phelps, är det inte samma kvinna?
Okej, när jag närstuderat klippen är jag inte lika säker längre. Vad vore oddsen? Det är nog rimligare att det där var någon sorts stereotyputseende för amerikanska körkvinnor på nittiotalet. Men men, jag gillar tanken på den mystiska, allestädes närvarande kördamen och håller fast lite vid den.

#blogg100
92.

4 kommentarer:

Anonym sa...

Håller med, de är väldigt lika!

Sara Ödmark sa...

Skönt, nån som håller med mig!

4everfine sa...

Jag älskar din blogg. Trodde ingen hade lagt märke (och kom ihåg) till körkvinnan i Duvemålaklippet förutom jag!

4everfine sa...

Ps. Jag tror det är hon!