torsdag, april 18, 2013

Triumf på Publicistklubben

Idag har jag intervjuat Värvet-skaparen Kristoffer Triumf inför publik. Det var för Publicistklubbens räkning och där fanns, som Kristoffer uttryckte det; både barnbord (journaliststudenter) och vuxenbord (chefredaktörherrar) och själv placerade han sig någonstans däremellan.

Vi pratade om hur journalistisk/journalistiskt han och Värvet är egentligen (svar: han, inte alls, Värvet, jo, delvis), om när han låtsasbajsade under en intervju när han egentligen fick en panikattack och om man måste vara beredd att jobba gratis för att få göra nåt roligt nuförtiden.

När det gäller ekonomin så slog han fast att crowdfunding inte funkar alls och att det är svårt att få folk att betala för sånt man vant sig vid är gratis, förutom om det gäller heroin. Men att han är priviligierad och glad över sina sponsorer.

Vi bråkade lite om huruvida man ska göra research eller inte (jag vann) och hur "nytt" det egentligen är med "det långa samtalet" (han vann) och sen lyckades jag dissa och hylla hans intervjuteknik på samma gång och sen fastnade vi lite i smala amerikanska referenser och tappade alla andra i lokalen.

Han berättade att folk hör av sig i klasar och vill vara med i Värvet och det ligger så många i pajpen att det mycket väl kan bli så att han ökar till två avsnitt i veckan inom en snar framtid. Glad nyhet för Värvet-fans alltså!

#blogg100
86.

Inga kommentarer: