fredag, augusti 30, 2013

Sveriges sämsta tv

"Det okända: tolv säsonger – fortfarande inget spöke"
HAHAHAHAHAHAHA

Motiveringarna är behållningen när Skämskudden nu för första gången delats ut. Rimliga pristagare i stort även om jag tycker det är lite väl enkelt att sparka på Kändishoppet. Har bara sett ett avsnitt men de gör exakt det de vill göra, varken mer eller mindre. Knäpp idé men stabil produktion.
Ett självklart specialpris för sketch-plagiering också, även om jag kunnat tänka mig att ge ytterligare ett till SVT för att de lät Janne Gunnarsson kommentera OS-tennis.
Här är alla "vinnarna":

 Programledare: Martin Timell (Sveriges roligaste klipp, Äntligen hemma, TV4) 
"Det är något alldeles särskilt att bevittna ansträngd pojkaktig charm från en bitter, medelålders, livstrött själ. Martin Timell har mer än någonsin tidigare visat att det inte går att fejka entusiasm hur länge som helst."

 Livsstil: Det okända (Nordisk Film & TV, Sjuan) 
"Det okända: tolv säsonger – fortfarande inget spöke."

 Meltdown: Eric Saades Hashtag/MILF-insats (Eurovision Song Contest, SVT)
"Förväxlade i Eurovision Song Contest hashtags med skämt, på ett sätt som gjorde att pappahumor plötsligt kändes fräsch."

 Underhållning: Hela Sveriges fredag (Nordisk Film & TV, SVT)
"Programledarna förstod inte reglerna, de medverkande förstod inte reglerna, publiken förstod inte reglerna. Första regeln i Hela Sveriges fredag är: prata inte om Hela Sveriges fredag."

 Fiktion: Gustafsson 3tr (Jarowskij, TV4)
"Minns ni hur roligt Killinggänget var? Minns ni hur de inspirerade en hel generation? Minns ni hur de omdefinierade svensk humor? Robert Gustafsson ger hopp åt alla dem som 2013 vill leva på gamla meriter."

 Granskning: Uppdrag granskning, Barnfattigdomen (SVT)
"Janne Josefsson har på några få år gått från att stå på de svagas sida till att stå på de svagsintas sida. Han vågar ställa de tuffaste frågorna till de allra mest utsatta."

 Tv-personlighet: Erik Saade (Eurovision Song Contest, SVT) 
"Alla varningsklockor hade ringt när den tvålfagre kollegan Danny Saucedo hade misslyckats i Melodifestivalen. Eric Saade gav sig på samma uppgift. Fast på engelska. Inför 100 miljoner tittare." 

Direktsända program: Humorgalan (Meter Television, TV4) 
"Skämtet om att Humorgalan är Sveriges minst roliga produktion, har gjorts så många gånger att det hade passat i Humorgalan."

 Reality / Dokusåpa: Kändishoppet (Nordisk Film, TV3)
"Yada yada yada bomben, yada yada yada magplask, yada yada yada tjockis som slår sig. Det är svårt att vara humanist och tro på mänskligheten, när man ser att Kändishoppet får en säsong till."

 Juryns specialpris: Edward af Silléns plagiat av Neil Patrick Harris-sketcher 
"Efter att skamlöst i flera års tid, ha stulit manus från amerikanska tv-galor, som tagit bataljoner av slipade manusförfattare månader att jobba fram, har han fuskat sig till en karriär med ett par Youtube-klick. Oscar Wilde sade ”Begåvningar lånar, genier stjäl”. Om detta är sant, är han Sveriges största geni genom tiderna.

Inga kommentarer: