fredag, januari 10, 2014

Bloggåret 2014

Jaha. Vad gör vi nu då? Jag lovade ju att det här hörnet av cyberrymden inte skulle dö i och med min anslutning till TVdags. Att jag skulle bli mer personlig här, eller nåt. Men jag känner inte för att vara personlig. (Sa hon, personligt).

Jag hittade en bloggutmaning, en galet ambitiös en där man ska svara på 365 frågor, en om dagen i ett år. Nej, det går inte för sig. Men jag hoppar på den ändå.

001. Hur tror du den här 365dagarsutmaningen kommer gå för dig?
Den kommer inte att gå alls. Om jag inte gör det på mitt sätt. Därför kommer jag inte att skriva varje dag utan samla ihop frågorna och skriva då och då. Vissa frågor kommer nog att lämnas helt svarslösa också. Så får det bli.

002. Ser du ett nytt år som en chans att börja om eller är det bara som vilken tid på året som helst?
Jag gillar nyår. Jag gillar tanken på att starta om, att göra bokslut över det som varit och snirkla fram alla slumrande förhoppningar och drömmar om framtiden. Men jag är också väldigt medveten om det konstruerade i det. Det är ingen naturlig omstartspunkt för mig. Hösten är det verkliga nyåret. När semestern är slut och man får den där skolstartskänslan i kroppen och vill gå och köpa pennor och sudd och omslagspapper.

003. Länka till ett inlägg du skrivit från 2013 som du tycker borde läsas igen.
Inser att jag inte gjort något bloggslut över 2013 så här kommer ett litet urval av årets texter:

Det största som sändes på tv 2013 var, för mig, avslutningen av Breaking Bad. Efter finalen skrev jag om Walter Whites sorg

Jag analyserade det svenska tv-klimatet i Obama och kvällstidnings-tv och Skärpning, SVT.

Det var tio år sedan Anna Lindh dog och jag minns hur det var tänkt att hon skulle vara i Sundsvall den där dagen.

Jag sa farväl till min farfar.

Jag hittade ett mysterium och en bakgrundshistoria.

Jag pratade tv-snoppar och tv-slut i radio och gjorde massor av listor, bland annat den över känslosamma scener i komediserier.

Och så kom jag ut som Sopranos-oskuld.

004. Hiss & Diss - 2013.
Well, se ovan. Plus: Här är min lista över topp tio svenska tv-ögonblick 2013. 

005. 5 saker du vill göra under 2014.
1. Sluta dricka kaffe och kanske börja igen.
2. Börja träna och kanske sluta igen.
3. Åka bort.
4. Vara hemma.
5. Ha ett bättre år än året innan.

Vill du själv hoppa på Bloggutmaning365 så hittar du den här.

2 kommentarer:

Nilla Tankebubblor sa...

Inte det lättaste det där, men kul med något återkommande i bloggen. Jag är med på samma utmaning. Vi får se hur det går :-)
Trevlig fredag!

Sara Ödmark sa...

Kul!
Lycka till och trevlig helg själv!