tisdag, mars 09, 2010

Fy fan, Aftonbladet

Jag vet inte vad Aftonbladet vill att jag ska tänka när jag ser det här löpet. "Vilka smutsiga människor", kanske. Vilka smutsiga människor som säljer ut den finaste dagen i livet till högstbjudande. Jag tänker dock inte så. Min första tanke var: Fy fan, Aftonbladet.
Fy fan.

I veckor har ni frossat i familjebråk och bröllopsnatt och bildextra och sålt lösnummer som smör, och sen när konkurrenten får en bättre deal säljer ni ut det nygifta paret som giriga, mediekåta pajasar. Vad är det här? Försöker ni rädda nån sorts heder? "Titta här, vi gullar minsann inte bara, vi kan vara kritiska också!" Tror ni att det där är nån sorts journalistisk vinkel?
Fy fan.

Jag känner inte Laila Bagge och Niclas Wahlgren. De kanske är giriga, mediekåta pajasar. Eller så är de jagade byten som blev så söndertjatade av kvällstidningarna att de tillslut gick med på deras villkor. Eller så är de helt enkelt två medievana människor som såg en chans att få ett drömbröllop och tjäna lite pengar på kuppen.
Jag vet inte hur snacket gick på Aftonbladet heller.
Men jag vet vad jag känner när jag ser löpet.
Fy fan.

10 kommentarer:

Sara Ödmark sa...

Ska försöka få ut en bild på löpet snart också.

För övrigt: Som om vi inte redan vet hur det funkar, liksom. Som om vi inte redan VET att de fått en massa gratisprylar mot löfte om exponering, och fått betalt för att ha en fotograf på plats. Det är ingen direkt nyhet för oss att världen funkar så här, Aftonbladet.

fredand sa...

Och du är besviken på aftonbladet för att...... ? Jag blir bara glad när min dystra syn på media vidimeras. Och de sanna färgerna lyser igenom slöjan av seriositet.

Sara Ödmark sa...

Jag ville nog bara skriva av mig lite spontanilska.

Men nej, jag är inte konsekvent dyster heller. Jag känner en mängd folk som jobbar på bladet, och alla de är bra människor. Det görs mycket bra där, så därför blir jag förbannad när deras ansikte utåt (löpen) ofta är så ruttna.

Leo sa...

Haha! Detta är ju underbart. Heja kvällsjournalistik.

Anonym sa...

Löpet skulle ju funka även om det var aftonbladet som "gett" pengarna ...

//lulle

Bo sa...

Var det inte Aftonbladet som ville ge en helikopterresa till Laila.

Sara Ödmark sa...

Till Pernilla. Så hon skulle hinna till bröllopet.

kanin sa...

Reagerade exakt som du idag. Med avsmak.

Det verkar bara töntigt och väldigt konstigt att skriva så (läste bara löpet) om något som verkar vara vardagsmat i kvälls- och veckopressvärlden.

Nonsensakuten sa...

Som vanligt är AB tvåa på bollen och tvingas till reträtter, dementier och magsura löp som dessa.

emilystrange sa...

håller med dig om att tidningarna skriver för om för mkt skit. helt ointressant vad de väljer att göra med sitt bröllop, enligt mig.