måndag, september 01, 2008

Buttra, sköna Lennart

Först Mona Seilitz. Så Ingela Agardh. Agneta Bolme Börjefors.
Och nu Lennart Swahn. Min barndoms TV-profiler säger en efter en tack och adjö för gott.
Mitt enda möte med Lennart Swahn utanför TV-rutan var tyvärr ingen angenäm upplevelse, men låt oss inte prata om det idag, (för övrigt är han sen länge förlåten) utan låt oss idag istället minnas, eh, andra som han varit otrevlig mot:Men mest minns vi förstås Gäster med gester. O, vilka panelmedlemmar. Såna växer inte på träd.
Läs mer hos AB, SvD, SVT, DN.

4 kommentarer:

Eveliina Kokko sa...

mycket snabba cameo på en mycket ung stephen simmonds där i inledningen också.

Anonym sa...

...Och jag glömmer aldrig "Halv sju" med John Blund!

linlasj sa...

Som sagt. Men butter...jag vet inte jag. Det kanske är en generationsfråga. Och jag är nog part i målet även här...spelte ju på hanses femtioårsdag.

Sådana människor kan jag bara inte tycka Är Buttra. Underlig humor kanske, och inte dåligt påläst. Det tror jag inte. Eller så var han det. OCh då blev det i alla fall humor, något tiotal år senare. Tänk...jag undrar om det inte var humortänkt från början.

Styltigt men kanske nydanande. Lite mer avslappnat i TV-rutan. Det var ju himla stelt förut, Hyland var inte det så klart (åkte tåg med honom en gång, trevlig prick).

Wennberg sa...

Razzel var ju min barndom. Såg däremot om ett avsnitt för inte så länge sedan. Oj, säger jag... lite skillnad på det vi gör idag.
Att visa samma klipp (birdie nam nam) vecka efter vecka... utan att folk inte tröttnar. Det är stort.