torsdag, september 02, 2010

90210

Det känns som om jag borde skriva en hommage till Beverly Hills idag. Det är ju ändå - på amerikanskt vis - datumet 9/02/10.
Men jag tror aldrig jag tittade så mycket på Beverly Hills. Jag såg det ibland, det vet jag, för det bara gjorde man på den tiden. Men jag har inga särskilda minnen, inga särskilt starka känslor.

Min enda relation till serien Beverly Hills är en t-shirt jag bar tidigt nittiotal. En t-shirt med Luke Perrys ansikte på. Jag tyckte han var vansinnigt snygg. Jag köpte tröjan på en marknad, en sån där marknad där man också köpte målade solfjädrar med exotiska motiv och hängde upp på väggen i sitt rum. Tillsammans med planscher av solnedgångar och indiankvinnor och ylande vargar, ni vet vad jag menar.

Jag vet inte var den är nu, förmodligen är den slängd, kanske ligger den i ett hörn i nån garderob. Det spelar ingen roll, om jag blundar kan jag se den framför mig. Samma stil som de där man-i-bar-överkropp-med-kattunge-tröjorna. Vit, fyrkantig, för stor. Billigt tryck. Luke Perrys sängkammarblick riktad mot kameran. Han var bara några år yngre än min mamma och hade tre meter hög panna, men just då var han det finaste som fanns.

Så där har ni det. Mitt starkaste 90210-minne. En marknads-t-shirt med en pannman. Jag får väl skylla på att jag gick på mellanstadiet.

2 kommentarer:

Matilda sa...

Åh! Klockrent! Jag minns att jag var sååå avundsjuk på min kompis som hade en sådan tröja, fast med Brandon. jag gillade Dylan bäst, men Brandon gick också bra.
Mina två systrar hade en varsin plansch med Beverly hills-motiv. En hade Dylan, en hade Brandon. Stod och dreglade över dem typ varje dag.
Själv hade jag bara just sådana solfjädrar du beskriver. Och det var inte så illa pinkat.

Sara Ödmark sa...

Haha, det var lite rivalitet mellan Brandon-gillare och Dylan-gillare, var det inte? Samma folk som gillade Joey i NKOTB och Mark i Take That gillade Brandon, och sen var det vi som hellre drömde om Jon och Jordan eller Howard som gillade Dylan...