måndag, augusti 13, 2012

Adjö London 2012


Jaha. Hej OS-abstinensen. Och vissheten om att detta var sista gången på länge som vi får se de olympiska spelen i SVT gör inte det hela bättre. MTG, som äger Viasat, har ju köpt rättigheterna till de två kommande spelen och även om jag så sent som förra året skrev "Skit i OS, SVT" så får jag nästintill andnöd vid tanken på reklamavbrott och obekanta kommentatorer.

Nåväl, vi överlever väl.

Det här årets sändningar kan hursomhelst sammanfattas som en succé för SVT. Proffsigt och stabilt hela vägen igenom. Naturligtvis inte helt utan problem och förvirring, men oöverblickbarhet och teknikstrul ligger i arrangemangets natur. Marie Lehman och Yvette Hermundstad skötte sig fint och André Pops var André Pops och jag behöver väl inte hylla honom mer än jag gjorde här, kommentatorer och expertkommentatorer var mestadels lyckade, lyfter gärna fram basketparet Becksmo/Myrthil som funkade väl ihop och också kunniga gymnastikkollegorna AnnaMaria Jansson och Veronica Wagner, även om den senare stundtals blev överdrivet pratsam. Handbollsduon Chris och Magnus har skapat ett par klassiker och det kändes väldigt bra att höra Katarina Hultlings arbetsröst igen.

Vad gäller den för mig relativt dominerande friidrotten är Jacob Hård en legendar, Jonas Karlsson stabil (och som krönikör växande), Kajsa Bergkvist fortsatt strålande. Gärderud kan jag ha och mista ärligt talat.

Största minuset obviously Janne Gunnarsson som hade RASISTGUBBE stämplat över alla sina tenniskommentarer.

Missa inte Jens Lind som gjorde Jens-Lindiga-reportage, till exempel det här fina om tyngdlyftaren Matthias Steiner.

4 kommentarer:

Anonym sa...

Jag håller med om det mesta förutom Becksmo/Myrthil. Myrhil var OK och analyserade matcherna väl men Becksmo...

Han verkade ha bestämt sig för att allt som USA gjorde var enormt coolt och att det var en världsomspännande nyhet varje gång USA var på väg att göra poäng. Han satt ju bara och skrek "LeBrooooooon Jaaaaaames!", "Nu blir det dunka av!", "Flip reverse dunk!" som om han jobbade på amerikansk TV. Inte ens i finalen när Spanien hängde med och det var match på riktigt kunde han undvika de extrema USA sympatierna "Håll i er nu!" skrek han när en jänkare dunkade in 56-54. Som att USA ledde med 40 poäng.

Det enda jag kan jämföra honom med är denna klassiker http://youtu.be/cyAGZ41btx8

Sara Ödmark sa...

Hmm, tänkte inte på det, men så såg jag inte alla USA:s matcher heller utan bara delar av dem.

Maija sa...

Varje gång Kajsa Bergkvist dök upp i rutan sa Nina ”Hej mamma!” och började peka på olika saker på henne: ”Mammas öra! Mammas hår! Mammas näsa!” Och hon har en poäng, antar jag?

Sara Ödmark sa...

Ja! Det har hon! Har inte tänkt på det men absolut. Lika snygga båda två.