onsdag, september 05, 2012

Kristallen 2012

Efter tre timmar med programledarparet som är ljudteknikernas värsta mardröm är man ju lite mör i öronen idag. Och visst var deras prisregn en smula genant när man vet vilket fördelaktigt forum för röstfiske de haft till förfogande.

Men jag tycker faktiskt att Filip & Fredrik är värda en massa priser. "Får vi följa med" var en utmärkt serie, som programledare har de aldrig varit bättre och gårdagens gala var, om än i skral konkurrens, den bästa hittills.

Lite ironiskt då att deras för svensk tv rätt nyskapande och definitivt mest ambitiösa projekt "Breaking News" faktiskt förlorade sin kategori. (Kul för Betnér Direkt dock).

Breaking News-sändningen som följde galan var också  trots programledarnas återkommande ursäkter  kanske mer intressant som tv-fenomen än själva galan. I denna tid av iscensatt reality, manusbunden underhållning och stramt klippta panelprogram var det uppfriskande med live-tv i äkta vilda västern-manér.  Fulla människor i tv (och framför allt folk som pratar om att de är fulla i tv) klarar jag mig helst utan men som format var det kittlande. Men HUR kunde inte Kristin Lundell ha med Gina-släpar-hund-ögonblicket på sin topplista? Obegripligt.

1 kommentar:

annalin sa...

Jag tycker också att det var tråkigare att inte Breaking News vann pris. Det är mycket viktigare än FVFM. Inte viktigare för det är "nyheter". Utan just för det snabba formatet, ett direktsänt regelbundet program utan tema.