torsdag, november 08, 2007

Top Model-special

Top Model Sverige fick inte en enda röst i talangsåpaenkäten. Och det förstår jag, så uselt som det är. Jag begriper inte hur de kan misslyckas så kapitalt med ett koncept som blivit en succé världen över.

Det var så här det började även om Tyra Banks numera inte vill låtsas om det:


Vinnaren Adrianne Curry lyckades på nåt vis reta upp Tyra Banks så pass mycket efter vinsten att hon blivit raderad från Top Model-historien verkar det som. Men från Youtubehistorien är hon inte raderad, där kan man återuppleva de allra första intrigerna om man så önskar. Många Top Modelsäsonger finns för övrigt på tuben i sin helhet, det tackar vi för. I USA har man nu hunnit fram till säsong 9 (första avsnittet ser du här).

Men även om den svenska versionen nått bottenrekord i år så finns det andra varianter som lyckats bättre. Här är första avsnitten i några Top Model-varianter:

Canada säsong 1


Canada säsong 2
England säsong 1
England säsong 2
England säsong 3Australien säsong 2
Australien säsong 3

Är du språkbegåvad finns det fler varianter också, smakprov här:
Brasilien säsong 1
Israel säsong 2
Tyskland säsong 1
Andra bloggar om: , ,

1 kommentar:

Damon Rasti sa...

Tyra Banks är säkerligen en diva off cam, men jag tror mer på henne än Adrianne, som verkar vara lite wack job, och påstår att hon inte fått alla sina vinster från serien. Adrianne Curry har ju på sätt och vis "lyckats" genom populära realityshowen, som rullar på TV400, om hennes förhållande och senare giftermål med Christopher Knight från kultserien The Bradys. De träffades i sin tur på Surreal life.
So much TV, så lite tid!