tisdag, november 10, 2009

Hitåt hov, samlag!

Nu undrar du kanske vad ovanstående utrop har i den här bloggen att göra. Och vad betyder det? Är det kanske kungen som hittat några barnförbjudna tidningar och glatt kallar till sig familjen? Nej, naturligtvis inte. Det är ett så kallat anagram, det vill säga en fras skapad av bokstäver ur en annan fras. Bokstäverna kan alltså kastas om och bilda något annat, i det här fallet ett svenskt tv-program. På samma sätt som "Niklas mat" kan skrivas "tam slinka" och "Äntligen hemma" "Ämne: manlighet".

Här nedan har jag kastat om bokstäverna i ytterligare fem tv-program. Kan du se vilka de är?

1. Femtio leds inavel

2. Intima uttern

3. Stelgökar

4. Sårbar potens (alternativt "abortens spår")

5. Helvetes mus-fegisar

Det är inte tänkt som en superseriös tävling, men om någon intelligent människa lyckas få sex rätt (med rubriken) och skicka sin adress till alskadedumburk(at)spray.se så lovar jag ett litet men trevligt pris.

Foto: Dmitry Azovtsev. (Creative Commons Attribution License)

8 kommentarer:

Sara Ödmark sa...

OBS. Angående rubriken: Det är inget utropstecken i det ursprungliga programnamnet.

Kristofer Sandberg sa...

Ok, 2=Mitt i naturen
3= Körslaget

Jobbar på de andra...

Ellen sa...

Alltså det måste vara något fel på nr. 4. Jag har klurat fram alla andra men den där får jag inte fram något av, jag blir tokig!

Sara Ödmark sa...

Korrekt.

Jag kan avslöja att jag via mejl fått in de rätta svaren på alla utom fyran! Den var extra svår tydligen. (Det visste jag innan också så därför har ni fått två olika alternativ där.)

Klura på!
Vem knäcker den sista?

Sara Ödmark sa...

Spänningen stiger! Jag har fått in rätt svar på fyran, tro det eller ej. Men hittills har ingen lämnat en helt komplett lista. Det kan bli du!

Anonym sa...

4- Roast på Berns?

Sara Ödmark sa...

Nice, anonym! Nu förlöste du nog många grubblande hjärnor. Roast på Berns är rätt och jag kan berätta att vi har en vinnare. Alla rätta svar och namnet på vinnaren annonseras i ett senare inlägg.

superkryp sa...

Håller med: nice, anonym. Fick inte ihop det...