måndag, februari 01, 2010

Hatet mot hånet på hallmattan

Kära Postkodlotteriet.

Jag avskyr er.
Jag avskyr hur ni skriver mitt namn i uppfordrande svarta bokstäver. Bara mitt förnamn, som om vi kände varann. Jag avskyr ännu mer hur ni spelar på den svenska avundsjukan och gnäller men tänk om dina grannar vinner och inte du? Men mest av allt avskyr jag hur ni bombarderar mitt hem med överdimensionerade, plastbeklädda, flerfärgstryckta reklamkuvert som jag inte vill ha. Jag har aldrig bett om dem. Aldrig svarat på dem. Ändå dyker det upp nya, vecka ut och vecka in, till mig, till sambon, till mig, till sambon. Snart har en liten skog dött på grund av oss, och jorden har blivit en halv grad varmare.

Vet ni? Om mina grannar vinner så gläds jag med dem. Vi kan hurra och äta tårta. Men aldrig att jag ångrar att jag inte gav efter för er ruttna propaganda.

Nu ringer jag NIX igen.

15 kommentarer:

Martin Dock sa...

Jag håller med dig. Just det där missunsamma "tänk om din granne vinner" - vidrigt!

Sara Ödmark sa...

"Tänk om din postkod dras - och du inte är med..." stod det i brevet som kom idag.
Punkt punkt punkt liksom. Gah!

Henrik Bennetter sa...

Jag tröttnade också på den där djävla reklamen...så jag mailade till dem och bad dem ta bort mig från alla framtida utskick.
Det gör jag titt som tätt - även till andra som skickar reklam jag aldrig kommer vara intresserad av. "Personlig" reklam alltså - erbjudanden från Falck, SAS, SvD till exempel. Kan vara värt ett försök!

Nonsensakuten sa...

Vi har ringt och skällt ut dem samt undrat hur skövlingen av skog rimmar med Postkodlotteriets snömosiga paroller om att värna miljön...de hade inget svar men lovade att sluta skicka sina försändelser.

Sara Ödmark sa...

Jag fick tips för rätt länge sen om att man kan höra av sig till NIX, alltså där man anmäler sig för att slippa telefonförsäljare, men det har inte blivit av eftersom det är rätt krångligt. Man ska knappa in sitt personnummer och sen får man en blankett där man får ansöka, och man måste göra en ansökan per person i hushållet, och ja, ni fattar.

Men idag ringde jag. Numret är 020-557000 om jag inte missminner mig. Prova det! Då ska man slippa all direktadresserad reklam.

Balloonfighter sa...

Tydligen vann min gata på postkodlotteriet förra helgen. Jag hade ingen aning om det.

Anonym sa...

Amen. Jag får rascha av deras utskick.

OCH är inte så vidare värst imponerad av den cyniska idén att använda postnummer, vilket får många att köpa i ren rädsla för att bli utan om nu numret går in.

Bo sa...

Har man hemligt nummer är det ännu mer bök med att ringa NIX vill jag minnas.

Leifland sa...

Stör mig mest av att mötas av en flinande Richard Sjöberg på hallmattan.

Sara Ödmark sa...

Jag har inget emot Rickard Sjöberg. Han verkar trevlig. Men på den där bilden ser han mest psykotisk ut.

Unknown sa...

Jag gick med i nix för ett antal år sedan. Det minskade antal telefonförsäljare rejält.Endast sådant du nappat på någon gång kan komma att ringa. Rikard Sjöberg har däremot fortsatt dimpa ner i min brevlåda, för att bli av med honom tror jag du får hitta nåt annat. Gör du det vill jag gärna härma. Håller med om inlägget.

Ozjeppe sa...

Håller med till 100%, jag ruttnade också till slut och gjorde som Henrik B: mailade och uttryckligen bad att få bli struken från utskickslistan, med önskat resultat. Gör det du med, klart värt för att slippa skiten!

Spike sa...

Japp, avskyr den där smörjan. Det är så genomskinligt också. Programmet innehåller en massa smygreklam. Inte ett dugg underhållande att se på och den där pyttelilla välgörenheten de säger sig göra ger jag inte mycket för.

Ola sa...

Håller med till 100, jag avskyr detta så grymt mkt!

Agneta sa...

Åh, jag hatar också!!! Ska ringa eller maila dem i veckan och avsäga mig all framtida utskick från dem.