tisdag, februari 23, 2010

Uppvärmningen - bästa sortens flams-tv

Jag har sagt det förut (på Twitter) men jag säger det igen: SVT Sports tilltag "Uppvärmningen" är ett genidrag. En kvart innan den Olympiska vinterstudion drar igång smygstartar sändningen på webben, och man får en exklusiv inblick i SVT-gängets förberedelser.
Den här typen av sändningar kan vara rätt torra och trista om de görs bara som en förlängning av studiosnacket. Vem behöver ytterligare ett expertutlåtande som bara inte var bra nog för den "riktiga" sändningen? Men det här är inte alls så. Uppvärmningen har en helt egen ton och en verklig bakom-kulisserna-känsla. Där har André Pops ingen kavaj på sig, Johan Ejeborg gör succé med sina imitationer och det är allmänt flamsigt. På ett fantastiskt underhållande sätt.

I kvällens Uppvärmning fick man bland annat se "Coma" ur Storstad som numera går under sitt riktiga namn Roger Kihlbom och jobbar med OS-studions ljussättning.Coma då och nu.

Vi fick också se Bosse bildoktorn som av någon anledning jobbade för schweizisk tv. (Nä, det var inte den rätta bildoktorn, men väldigt likt).

Vi fick också se Pops och Karlsson bryta ihop av skratt över ett internt skämt med Stig Strand, fejktexta en stackars tadzjikistanier (?) och tjuvringa ex-chefen Albert Svanberg och fråga om de får dricka alkohol på jobbet.
Se här.

5 kommentarer:

Ida sa...

Ja, det är verklige hemskt kul och har en skön ton. Är hemskt glad att de lägger ut det på svt-play så jag inte missar det ;)

Lotten Bergman sa...

Nu hoppas vi på en trend: Dramaten inledde med bakomkulisserna-blogg och SVT fortsatte med Uppvärmningen. Det är som att läsa en biografi i förväg ... och alldeles underbart.

Sara Ödmark sa...

Ja, Dramaten! Fin spaning där.

Mattias S sa...

Haha, jag hade också tänkt blogga om det där. Snacka om att omfamna den nya tekniken med något BRA och inte bara för att man ska.
Fantastiskt!

Bo sa...

Som sagt, har sett mycket snack om det på tritter men har inte rattat in det själv.