måndag, maj 10, 2010

Norrland är inte svenskt

WTF?

Ingressen lyder: "Just nu är det ganska kallt och grått i hela Sverige. Inte heller kan vi hoppas på att att värmen från Ryssland kommer att spilla över på oss i någon större utsträckning. Det är bara norrlänningarna som får njuta av temperaturer på uppemot 20 grader."

Här är artikeln. Tipstack till Mattias.
Klicka för större bild.

UPPDATERAT: En pudel är gjord och rubriken är nu ändrad. Gott så! Ursäkten godtas.

4 kommentarer:

Anonym sa...

Jag har slutat reagera på sådant där... Att Stockholmsjournalisten (?) inte reagerar på att "norrland" är 2/3 av Sverige och använder ordet "bara" gör ju saken ännu mer tragikomisk.

Anonym sa...

Den rubriksättningen var ta mig fan det sämsta jag läst i en seriös dagstidning! Innehållet speglade tyvärr uppfattningen att norrland inte tillhör Sverige, än mer.
Jag tar mig för pannan och hoppas att vederbörande journalist och övriga på tidningen som släppt fram dessa direkt dumma rader snarast hittar handtaget på tidningshuset och öppnar dörren för att inte återvända. De ta mig fan en pommes från ett happy meal.

Anonym sa...

Det är bra att Norrland får fördelar ibland. Dom är alltid utsatta av "överhögheten" i Sverige. Vädret kan ingen styra tack o lov.

Anonym sa...

Vi är en hel del norrlänningar som önskar att vi inte vore en del av ert Sverige, att vi slapp den koloniala status som vi har nu och blev en självstyrande region med egen beskattningsrätt.