söndag, maj 09, 2010

Världens roligaste Dame

En av jordens skickligaste komiker när det kommer till kvickhet och tajming heter Barry Humphries. Om det namnet är dig obekant kanske det här hjälper: Dame Edna. Underbara Dame Edna. Vill man ge prov på hennes komiska tajming finns det en uppsjö att välja ur. Flera decennier av briljant material, ett rätt oöverskådligt projekt. Medan jag väntar på att skriva det ultimata Edna-inlägget får ni så länge njuta av två relativt nyproducerade exempel: I det första får hon Martin Sheen att bryta ihop, i det andra är det Little Britain-gänget som nästan skrattar på sig på "got talent"-domaren Piers Morgans bekostnad.

Varje söndag rotar jag lite extra i arkiven för att bjuda på ett okänt eller bortglömt klipp ur populärkulturhistorien. Här hittar du en sammanställning över de jag har hittat hittills.

4 kommentarer:

johan,karlskrona sa...

Efter Martin Sheen, hittade jag hennes underbara K.D Lang intervju (tack YouTube) "I wonder if I should play gender games, what would I have to do?" och "When did you first discover you were Canadian?", rent guld.

johan,karlskrona sa...

Förresten, på 90talet var det en riktigt snygg brittisk komedienne som hade en talkshow där hennes karaktär var en äldre kvinna, som hon gjorde mycket trovärdig. Jag har tappat namnet men hon var också mycket kvick och rolig. Om Du vet och vill gräva...?

Sara Ödmark sa...

Ja, jag älskar KD Lang-intervjun!

johan,karlskrona sa...

Jag syftade tidigare på mrs Merton(Caroline Aherne). Det är väldigt engelskt, pensionärs-tv, de sjunger music hall. Intelligent, kvick och skicklig intervuare. tyvärr finns nästan inget på youtube. Kan bero på att engelsmännen över lag var sena på att hitta ut på nätet och på att skaffa datorer. Här är lite: http://www.youtube.com/watch?v=-PmF062NMvY&feature=related
Jag minns bl a en väldigt bra show m Boy George som gäst. Det har släppts lite på dvd, så kanske mer hittar ut.