lördag, maj 26, 2012

SWEDEN DOUZE POINTS

Foto: Carl-Johan Söder.

Jag har ju inte skrivit något om Eurovision? Och snart är det försent. Jag har tittat förstås, tittat hängivet trots tystnaden och jag tror tystnaden kommer sig av att jag för första gången på länge vill riktigt mycket att vi ska vinna kombinerat med insikten att vi faktiskt kan vinna. Det är plågsamma förutsättningar. Särskilt när hon hostar bort (?) jurypoäng under genrepet.

Nåväl. Vi kan vinna ändå. Kanske kanske. Även om de ryska gummorna blir farliga. Och big 5 är vassare än på evigheter. Annars då? Jag gillar Estland. Och Serbien. Och Albanien, i all sin delfinsångsprettohet. (Avskyr fejkgråten dock.) Men så gillade jag nästan Montenegro också (OBS LÅTEN inte den vidriga mannen) så min smak är inte så tillförlitlig. Jag håller en liten tumme för att det går bra för Ukraina som fått mycket skit från rasister i sitt hemland,  men låten är nog inte tillräckligt stark. Turkiets galenskap växer på en. Danmark har jag inte mycket för. Om Litauen vill jag säga följande: HAHAHA. Danskvinnorna i dockkläder, typ Grekland och Cypern, gör väl stabila insatser men inget som får igång mig.

Nä, egentligen vill jag inte säga mer än det som står i rubriken ovan. Kom igen nu Europa!!!

Inga kommentarer: