tisdag, december 18, 2012

Årets svenska poddradio, plats 6-8


TV i all ära, men mediekonsumtionsmässigt har 2012 varit poddradions år för mig. Allra mest har jag lyssnat på den amerikanska intervjuserien WTF med Marc Maron  en sådär 220 avsnitt har jag hört i år (lite ofriskt). Men det har också blivit en del svenskt. Och för att lotsa er rätt i den djungel som uppstått tänker jag härmed lista Årets bästa svenska poddradio. (Det räckte inte riktigt med en topp fem, så det fick bli en topp åtta.)

I omvänd ordning, här är mina svenska poddfavoriter 2012:

8. c/o Hannah & Amanda. Systrarna Widell-Schulman har en varm, proffsig och ofta rolig podd som blev ännu roligare efter att ha parodierats så här klockrent i Sveriges Radio: Carpe F*****G Diem.

7. P3 Dokumentär. Egentligen kanske man bör skilja på exklusiv poddradio och vanliga-radioprogram-som-också-finns-i-poddformat, men P3 Dokumentär är för bra för att hållas utanför en lista som denna. Ett måste för allmänbildningen.

6. Filip & Fredrik. "Veteranerna" i genren är still going strong. Mycket hög lägstanivå och alltid ett underhållande sällskap. De senaste avsnittens snuddning vid Filips ångestproblematik har lyft podden ytterligare. Usch, så hyenigt det låter? Men det är sant, och jag tror att det är nyttigt för deras publik att lyssna till.

I morgon avslöjas plats 5-4.

Inga kommentarer: