tisdag, november 19, 2013

Nya favoritpoddar

Låt oss prata poddar igen! TACK för alla bra tips jag fick av er när jag listade några av mina poddprenumerationer senast.

Era kommentarer knuffade några poddar jag tidigare inte hunnit ta mig an över lyssningströskeln, så nu har jag hittat fler favoriter:

Den blå hästen. Malin Åkersten Triumf intervjuar sin historiekunniga pappa Ulf Åkersten. Intressanta och märkligt rogivande samtal om länders historia, ett land per avsnitt. Allt berättat i sagofarbrorstil.

Arkiv samtal. Simon Gärdenfors pratar med olika personligheter i popkultur/mediesfären. Rekommenderar särskilt alla avsnitt med Hanna Fahl (förutom möjligen ostsnacksavsnittet(?)) och tex samtalen med Mange Hellberg och Mats Jonsson.

Obiter dictum. Mina TVdagskollegor Billy Rimgard och Tobias Norströms popkulturpodd om allt från schack till Banksy.

The Nerdist. Amerikansk rundabordssamtalspodd med stjärnspäckad gästlista, främst skådisar och komiker. Kan bli lite flamsigt då programledaren Chris Hardwick har tusen sidekicks, men i stort sett alla mina amerikanska favoritpersoner har gästat och bjudit på avslappnat tjatter. Tex: Sarah Silverman, Danica McKellar, Tina Fey, Aaron Paul, Lily Tomlin, Adam Scott och Nick Offerman bara för att nämna en bråkdel.

Inga kommentarer: