söndag, januari 10, 2010

Så har du aldrig sett Simon Cowell

Simon Cowell är för de flesta känd som tv-producentgigant och brittisk bad-boy i talangprogram som X-factor och American Idol. Vissa av er har kanske sett hans tv-debut som hårfager tävlande i frågesportprogrammet "Sale of the Century" där han bland annat berättar om sin gokarthobby. (Har du inte sett det, gör det nu. Cheesy.)

Men det du kanske inte vet är att Simon redan 1982 gav sig i kast med den internationella musikscenen – som artist. Fyrbent artist, för att vara exakt. En 23-årig Simon köpte nämligen rättigheterna till den tyska idén "Ruff mix" där en kille vid namn Harry Thumann hade samplat hundskall. Simon skapade karaktären "Wonderdog" och åkte själv land och rike runt för att sälja vovvarnas åstadkomster.

Så kom det sig alltså att man kan hitta bilder (av dålig kvalitet, men ändå) av Simon Cowell som blir intervjuad, sjunger och dansar iklädd hundkostym. Singeln nådde plats 31 på billboardlistan.


Varje söndag rotar jag lite extra i arkiven för att bjuda på ett okänt eller bortglömt klipp ur populärkulturhistorien. Här hittar du en sammanställning över de jag har hittat hittills.

2 kommentarer:

Johanna sa...

dom har horn på sig som renar

Katt sa...

http://nimrodofobi.blogspot.com/
http://nimrodofobi.blogspot.com/
http://nimrodofobi.blogspot.com/
http://nimrodofobi.blogspot.com/
Bättre än tv, bättre än sex