tisdag, december 21, 2010

Bing och Bowie

Jag glömde posta det här i söndags, men vi måste hinna med ett juligt arkivklipp innan helgen så jag tar det idag istället. Detta är ett klassiskt klipp om något, ett musikaliskt möte som nästan inte blev av. David Bowie hälsar på hos Bing Crosby 1977.

Bowies "Peace on earth"-stämma skrevs av producenterna i panik efter att han vägrat sjunga "Little Drummer Boy". Duon övade inte i mer än en timme på det nya arrangemanget men resultatet håller än. Bing Crosby dog bara veckor efter inspelningen och fick aldrig se julspecialen sändas:Will Ferrell och John C Reilly gjorde humor av den - utan att ändra någonting alls:Varje söndag rotar jag lite extra i arkiven för att bjuda på ett okänt eller bortglömt klipp ur populärkulturhistorien. Här finns en sammanställning över de jag har hittat hittills.

6 kommentarer:

Lotten Bergman sa...

Fantastiskt! Har du känningar och källor som vet när Bowie/Crosby sändes i svensk tv första gången? Jag begriper nämligen inte i vilket sammanhang jag såg den. (Lilla töntlotten sket i Bowie och lyssnade mest på ABBA och Gilbert O'Sullivan.)

Sara Ödmark sa...

Hmm, nej det kan jag inte säga säkert. Den här sekvensen var även med i en annan julspecial som hette "A Bing Crosby Christmas" och som sändes 1998, men jag antar att båda varianterna körts i repris lite nu och då sen 1977.

Lotten Bergman sa...

Ok, tack!

Elina Jonsson sa...

åh alldeles för länge sen jag var här inne och läste..! apropå humor utan att ändra något alls så tyckte jag att händelse vid bank var sjukt komisk. ännu roligare när jag såg originalet och insåg att han verkligen just inte ändrat någonting alls. anar att du redan sett den - annars rekommenderar jag den varmt..!

Anonym sa...

Det står att det nedersta klippet är "blockerat av upphovsrättsliga skäl" :(

Sara Ödmark sa...

Äsch då. Jag ska se om jag kan hitta ett nytt.